GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ! ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ τις υποσχέσεις του Μητσοτάκη για γιατρούς και νοσηλευτές...

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ παρατήρησε ότι παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες σε νοσοκομεία προβλήματα με την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών...

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ παρατήρησε ότι παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες σε νοσοκομεία προβλήματα με την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών μηνός Απριλίου 2020 όσον αφορά επικουρικούς γιατρούς που προσλήφθηκαν από μέσα Μαρτίου 2020 και μετά γιατί η μισθοδοσία τους έχει ενταχτεί σε πρόγραμμα ΠΔΕ – ΕΣΠΑ και … «τα λεφτά δεν φτάνουν».
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ, μετά από αγωνιστικές παρεμβάσεις της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ και των ίδιων των συναδέλφων σε νοσοκομεία οι διοικητές τελικά υπέγραψαν «εντέλλεσθε» για την αποπληρωμή με δική τους ευθύνη, και οι εφημερίες Απριλίου θα αποπληρωθούν με καθυστέρηση τέλος Ιουνίου. Όμως, από τον επόμενο μήνα το πρόβλημα θα ξαναπροκύπτει διαρκώς.
Αυτό αποτελεί συνέχεια του εμπαιγμού αφού:
1. Oι συμβάσεις των συναδέλφων είναι μονοετείς παρά την πρόβλεψη της ίδιας της σχετικής ΠΝΠ που σαφέστατα αναφέρει διετείς συμβάσεις.
2. H κυβέρνηση υπαναχωρεί από την δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού, κυρίου Μητσοτάκη, στις αρχές Μαρτίου που είχε δηλώσει πως οι επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές που θα στρατευθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας «θα μείνουν μόνιμα στο δημόσιο».
Απαιτούμε :
Την προκήρυξη μόνιμων θέσεων επιμελητών και τη συνέχιση της διαδικασίας κρίσης.
Τη μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών όπως είχε δεσμευθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων ειδικευμένων με μόνιμους επιμελητές ώστε να μπει επιτέλους τέλος στον απαράδεκτο θεσμό της προσωρινής επικουρικής ομηρίας.
Την ένταξη όλων των επικουρικών γιατρών στην κανονική μισθοδοσία μέσω κρατικού προϋπολογισμού τακτικών αποδοχών και εφημεριών. Την αναγνώριση σε αυτούς πλήρων δικαιωμάτων όσον αφορά πάσης φύσης άδειες κλπ ισότιμα με τους μόνιμους επιμελητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση