GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Μαϊμού” γιατρός: Δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή - Με ποιο όνομα εμφανιζόταν

Της Άννας Κανδύλη Προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε ο “μαϊμού” γιατρός, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ...

Της Άννας Κανδύλη

Προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε ο “μαϊμού” γιατρός, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη.

Ο 47χρονος συνελήφθη κατόπιν εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται εισαγγελική διάταξη για τη γνωστοποίηση των στοιχείων του.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανιζόταν ως “Νίκος Κοντός”, δήθεν γιατρός που μπορεί να γιατρέψει ανίατες ασθένειες, κυρίως καρκίνο. Εναντίον του είχαν κατατεθεί μηνύσεις και είχαν γίνει καταγγελίες από τους γονείς των δύο παιδιών, που πέθαναν, καθώς τους έπεισε να σταματήσουν τις θεραπείες. Ωστόσο, οι Αρχές δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν, αφού δεν είχαν στη διάθεσή τους το πραγματικό του όνομα.

Τελικά, άρχισε να μπαίνει στο στόχαστρο των Αρχών τον περασμένο Νοέμβριο και της υποθέσεως επιμελήθηκε από την Εισαγγελία ο ίδιος ο προϊστάμενος.

Ο 47χρονος φέρεται να δήλωνε ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία και σπουδές σε Αμερική και Ελβετία. Για τις «υπηρεσίες» του κατάφερε να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του πάνω από 53.000 ευρώ.

Συνεργός φέρεται να είναι η σύζυγός του, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, και δυο ακόμη γιατροί για τους οποίους, όμως, ερευνάται ο ρόλος τους καθώς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, είναι πιθανόν και αυτοί να έχουν εξαπατηθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 47χρονος, μεταξύ άλλων, έπειθε τα θύματά του, καθώς εμφανιζόταν πολύ θρήσκος και πράγματι είχε σχέσεις με την Εκκλησία, ενώ πήγαινε συχνά στο Άγιο Όρος.

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, εκμεταλλευόμενος τον πόνο των ασθενών και των δικών τους ανθρώπων, τους πουλούσε "ελπίδα" και τους έταζε ίαση, φυσικά με το αζημίωτο. Μάλιστα, έλεγε στα θύματά του ότι θα τους έδινε ειδικά και εξελιγμένα φάρμακα που θα τους βοηθούσαν να ξεπεράσουν τις σοβαρές ασθένειες που αντιμετώπιζαν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους. Δεν δίσταζε να πηγαίνει ακόμη και σε διαγνωστικά κέντρα, και εμφανιζόμενος ως γιατρός-συνοδός ασθενών, να ζητεί να αναλάβει ακόμη και τον συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων. Όπως όλα δείχνουν, η επικίνδυνη απάτη που είχε στήσει αποκαλύφθηκε από δικό του λάθος, δηλαδή από την πλήρη άγνοιά του για τα ζητήματα ιατρικής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον κατάλαβε ένας γιατρός, από τον οποίο είχε ζητήσει να μπει μαζί του στο χειρουργείο. Το γεγονός ότι δεν ήξερε καν να αποστειρώνει τα χέρια του πριν την επέμβαση, ήταν εκείνο που φέρεται τελικά να τον πρόδωσε.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί 45 τουλάχιστον περιπτώσεις. Για τις περιπτώσεις αυτές, ο συλληφθείς φέρεται να είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 58.000 ευρώ.

Σεσημασμένος ο “μαϊμού” γιατρός: Ζητούσε εκατομμύρια ευρώ για “αρχεία της CIA”

Ως έναν “άνθρωπο με χίλια πρόσωπα” περιγράφουν αστυνομικές πηγές τον “μαϊμού” γιατρό, ο οποίος συνελήφθη για την πρωτοφανή απάτη σε βάρος ασθενών, τρεις εκ των οποίων τελικά απεβίωσαν από τις επικίνδυνες πρακτικές του.Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο 47χρονος είναι παλιός γνώριμος των αστυνομικών Αρχών, καθώς την περίοδο 2005-2007 φέρεται να είχε προσεγγίσει μεγάλους επιχειρηματίες στην Ελλάδα και να τους είχε αποσπάσει εκατομμύρια ευρώ, δήθεν για να τους δώσει αρχεία της CIA.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση