GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα πτήση από την Ντόχα στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" - ΒΙΝΤΕΟ

Σε καραντίνα είναι από χθες οι 91 επιβάτες που έφθασαν με πτήση από το Κατάρ καθώς 12 από αυτούς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Στο ...

Σε καραντίνα είναι από χθες οι 91 επιβάτες που έφθασαν με πτήση από το Κατάρ καθώς 12 από αυτούς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Στο μεταξύ δεύτερη πτήση από την Ντόχα αναμένεται στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" αν και χθες ανακοινώθηκε ότι αναστέλλονται προσωρινά οι πτήσεις από το Κατάρ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το αεροπλάνο που αναμενόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αθήνας από την Ντόχα είναι έκτακτη πτήση επαναπατρισμού. Η απαγόρευση που βγήκε χθες από τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την αναστολή πτήσεων από και προς το Κατάρ και θα ίσχυε έως τις 15 Ιουνίου, πέτυχε πάρα πολλούς Έλληνες που είχαν τελικό προορισμό την Αθήνα στον αέρα. Έλληνες που είχαν ξεκινήσει από την Αυστραλία και θα έρχονταν με ενδιάμεση πτήση την Ντόχα στην Αθήνα, Νότια Αφρική, Αυστραλία και διάφορες άλλες χώρες του κόσμου, με αποτέλεσμα μόλις βγήκε η απαγόρευση και δεν μπορούσαν πλέον να έρθουν οι πτήσεις από το Κατάρ στην Ελλάδα, εγκλωβίστηκαν στο τράνζιτ του αεροδρομίου της Ντόχα. Έγινε αρχικά μια επαφή με την ελληνική πρεσβεία στην Ντόχα για να φιλοξενηθούν σε κάποιο ξενοδοχείο οι Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στο τράνζιτ, αλλά κάτι τέτοιο δεν το επέτρεψε η κυβέρνηση του Κατάρ. Το δεύτερο σενάριο που εξετάστηκε ήταν να πάρουν πτήση και να επιστρέψουν από τις χώρες που ξεκίνησαν, αλλά κι αυτό δεν μπορούσε να γίνει.

Έτσι οι ελληνικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με την αεροπορική εταιρεία του Κατάρ κι έτσι στην Αθήνα φθάνει η έκτακτη πτήση επαναπατρισμού των Ελλήνων από το Κατάρ. Βάσει πρωτοκόλλου, όλοι οι επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης θα δώσουν δείγμα στα κλιμάκια της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αεροδρόμιο, και στη συνέχεια θα οδηγηθούν σε ξενοδοχεία της Αττικής όπου θα διανυκτερεύσουν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα να είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορονοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση