GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να αποπροσανατολίσει δια της σκανδαλολογίας

Συνεδρίασε την Πέμπτη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με θέματα τ ην προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής Αν...

Συνεδρίασε την Πέμπτη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με θέματα την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης που θα συνεδριάσει το Σάββατο 27 Ιουνίου στο Στάδιο Ξιφασκίας και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Κουμουνδούρου:

«Σε σχέση με το πρώτο θέμα, το ΠΣ αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΚΕΑ την συμπλήρωση του ονόματος του Κόμματος με την προσθήκη του όρου «Προοδευτική Συμμαχία». Στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕΑ στα τέλη Αυγούστου θα οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου και θα εκλεγεί Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου. Το ΠΣ αναλαμβάνει την προετοιμασία για την ολική επανεκκίνηση της συνεδριακής διαδικασίας, την εγγραφή νέων μελών και τη διοργάνωση εκδηλώσεων και περιοδειών σε όλη τη χώρα.

Για τις πολιτικές εξελίξεις, ήταν κοινή η διαπίστωση ότι ήδη αποτυπώνεται στην οικονομία η αδράνεια της κυβέρνησης να πάρει εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης. Η ελληνική οικονομία βρέθηκε σε υφεσιακή πορεία ήδη από το φθινόπωρο του 2019, πολύ πριν την έλευση της πανδημίας του κορονοϊού, και η πολιτική της κυβέρνησης επιδεινώνει την κατάσταση και διαμορφώνει συνθήκες υφεσιακού τέλματος. Αυτό είναι ήδη εμφανές σε μια σειρά από κρίσιμους κλάδους, όπως ο τουρισμός, η εστίαση, το λιανεμπόριο και ο πρωτογενής τομέας.

Μπροστά στην οικονομική κρίση που είναι ήδη παρούσα, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να αποπροσανατολίσει δια του αντιπερισπασμού και της σκανδαλολογίας.

Το κόμμα της χρεοκοπίας, της αδιαφάνειας, των αιμομικτικών σχέσεων με επιχειρηματίες και παρακράτος, προσπαθεί να κάνει το άσπρο – μαύρο, ώστε να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που η ίδια δημιουργεί με την πολιτική της, αλλά και τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει με το φιάσκο της προανακριτικής επιτροπής.

Σε αυτή της την προσπάθεια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει μεθόδους παρακράτους, όπως έκανε πρόσφατα με την δημοσιοποίηση και χρήση υλικού από παράνομες υποκλοπές ιδιωτικών συνομιλιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος για το κυβερνητικό του έργο και ο ελληνικός λαός γνωρίζει πόσο σημαντικό ήταν αυτό για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και την έξοδο από τη δεκαετή κρίση. Κατά την διακυβέρνησή του προφανώς υπήρξαν λάθη και παραλείψεις που συμπεριέλαβε στο Κείμενο Απολογισμού της Κεντρικής Επιτροπής, σε πλήρη αντίθεση με την αλαζονεία του παλιού πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας αλλά ουδέποτε ανέλαβε την παραμικρή πολιτική ευθύνη. Η εμπειρία από τα επιτεύγματα αλλά και τις αστοχίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον.

Εκείνο που διακρίνει την Αριστερά είναι οι αρχές και οι αξίες της. Η εντιμότητα και το ήθος. Η ανιδιοτέλεια και η αλληλεγγύη. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς προφανώς και ισχύει. Μόνο που αυτό δεν συνοδεύει αναγκαστικά όποιον δηλώνει αριστερός, ως σφραγίδα δωρεάς. Υποστηρίζεται και αναδεικνύεται κάθε στιγμή και σε κάθε πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση