GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοινή ανακοίνωση Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις δημόσιες επικρίσεις κατά εισαγγελικών λειτουργών

Της Άννας Κανδύλη Θέση για τις δημόσιες επικρίσεις κατά εισαγγελικών λειτουργών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα παίρνουν με κο...

Της Άννας Κανδύλη

Θέση για τις δημόσιες επικρίσεις κατά εισαγγελικών λειτουργών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα παίρνουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας.

Όπως αναφέρουν σε αυτή, οι δημόσιες επικρίσεις κατά δικαστών επί εκκρεμών υποθέσεων είναι καλοδεχούμενες και μπορεί να αποβούν εποικοδομητικές, αλλά και να προβληματίσουν. Όμως, επισημαίνουν, «εφόσον υπό τον μανδύα της κριτικής ενέχουν στοιχεία αποδοκιμασίας ή εγκωμιασμού, ακόμη προσπάθειας επηρεασμού και προσωπικής στοχοποίησης δικαστικών λειτουργών, αντιστρατεύονται τη δικαιοκρατούμενη πολιτεία».

Με αφορμή εισαγγελικό λειτουργό που βρέθηκε πρόσφατα στο « μάτι του κυκλώνα» οι κ.κ. Τσαλαγανίδης και Πλιώτας, επισημαίνουν ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να επηρεάσουν την συντεταγμένη Δικαιοσύνη και πρέπει οι δικαστικοί λειτουργοί να τις αντιπαρέρχονται με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, με οδηγό πάντα τη συνείδηση στην εκτέλεση των καθηκόντων τους ως καθημερινό βίωμα, δίνοντας έτσι περιεχόμενο στην δικαστική τους ανεξαρτησία».

Και καταλήγουν ότι «τυχόν αστοχίες ή και καταλογιστές ακόμη υπαίτιες συμπεριφορές των ίδιων, δικαστικών λειτουργών, υπόκεινται σε θεσμικό δικαστικό έλεγχο στα πλαίσια των προβλεπομένων δικονομικών διαδικασιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση