GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός-Σερβία: Ο εφιάλτης επέστρεψε - Νέα μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία παραμένει κρίσιμη. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 243 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ απεβίωσαν ...

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία παραμένει κρίσιμη. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 243 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ απεβίωσαν τέσσερις ασθενείς ανεβάζοντας στους 274 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων. Από την εκδήλωση της πανδημίας νόσησαν συνολικά 14.288 άτομα. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 31 ασθενείς και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται κρίσιμη. Σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως η κυβέρνηση για να εξετάσει μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου. Αποφασίστηκε να λαμβάνονται μέτρα που θα εφαρμόζονται μεμονωμένα και επιλεκτικά σε περιοχές όπου εκδηλώνεται αύξηση των νέων κρουσμάτων και θα περιλαμβάνουν απαγορεύσεις και περιορισμούς. Ειδικότερα για το Βελιγράδι - όπου εμφανίζονται τα περισσότερα κρούσματα- από αύριο θα αρχίσει να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ανεξαιρέτως. Τις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των καφετεριών, των νυχτερινών κλαμπ και η απαγόρευση συναθροίσεων πέραν των 200 ατόμων.

Στην Σερβία τέσσερις πόλεις τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στην επαρχία του Σαντζάκ όπου το σύστημα υγείας δοκιμάζεται σοβαρά. Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Σερβίας τα νοσοκομεία της πόλης Νόβι Πάζαρ είναι γεμάτα ενώ περίπου 100 ασθενείς παρουσιάζουν βαριά κλινική εικόνα. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες κλίνες και οι ασθενείς νοσηλεύονται τους διαδρόμους.

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας κλιμάκια ιατρών από την κεντρική Σερβία εστάλησαν στο Νόβι Πάζαρ για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 70% των νέων κρουσμάτων ανήκει στον νεανικό πληθυσμό ηλικίας από 18 έως 35 ετών. Από τον Οργανισμό υγείας φοιτητών αναφέρθηκε ότι τις τελευταίες πέντε μέρες 210 σπουδαστές βρέθηκαν θετικοί στο ιό ενώ στα φοιτητικά ιατρεία φτάνουν συνεχώς φοιτητές με λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση