GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ! Στο φως οι ένοχες τηλεφωνικές συνομιλίες Μπάιντεν - Ποροσένκο με τις έξωθεν παρεμβάσεις για την Ουκρανία...

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο δημοσιεύεται για πρώτη φορά, από το Press-gr, σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης με ολόκληρους  τους καυτούς τηλεφω...


Νέο βίντεο - ντοκουμέντο δημοσιεύεται για πρώτη φορά, από το Press-gr, σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης με ολόκληρους  τους καυτούς τηλεφωνικούς διαλόγους μεταξύ του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, και του πρώην Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που έχουν ξεσηκώσει σάλο και δικαστική έρευνα στη χώρα.

O ανεξάρτητος Ουκρανός βουλευτής Αντρίι Ντερκάς αποκάλυψε ηχογραφήσεις που ισχυρίστηκε ότι ήταν τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, και του Τζο Μπάιντεν. Γύρω από το θέμα αυτό μέχρι τώρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μόνο  αποσπασματικά κάποια τμήματα των επίμαχων διαλόγων ενώ γενικότερα επιχειρείται εδώ και καιρό να χειραγωγηθεί η ενημέρωση και να "απαγορευθεί" η δημοσιοποίηση όποιων ντοκουμέντων υπάρχουν.

Στις συνομιλίες, ο Μπάιντεν φέρεται να πίεσε για την απόλυση του πρώην Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας Βίκτορ Σόκιν με αντάλλαγμα δάνειο ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ο Ντερκάς ισχυρίστηκε ότι είχε λάβει τις ηχογραφήσεις από ανώνυμους δημοσιογράφους και τις είχε διαβιβάσει στο γραφείο του εισαγγελέα.

Δικαστήριο στο Κίεβο υποχρεώνει κατόπιν αυτού το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας να διερευνήσει την πιθανότητα ανάμειξης του πρώην Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στις δραστηριότητες του πρώην Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας, Βίκτορ Σόκιν, σύμφωνα με το ενοποιημένο μητρώο δικαστικών αποφάσεων.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει αρνηθεί ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του για να απολυθεί ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας ώστε να μην ερευνήσει την εμπλοκή του γιου του σε παράνομες δραστηριότητες στον ουκρανικό όμιλο φυσικού αερίου Burisma Holdings Limited. Επιμένει ότι ο ίδιος και ο γιος του δεν έχουν κάνει τίποτα το επιλήψιμο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση για καταδίκη λόγω προδοσίας. Ωστόσο, ο Πέτρο Ποροσένκο ισχυρίστηκε ότι οι ηχογραφήσεις ήταν κατασκευασμένες.

Ο πρώην γενικός εισαγγελέας, Βίκτορ Σόκιν, ερευνούσε την οικογένεια Μπάιντεν για πιθανό νεποτισμό και διαφθορά αναφορικά με τον διορισμό του Χάντερ Μπάιντεν στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma, μιας εταιρείας ενέργειας στην Ουκρανία, το 2014.

Από τους διαλόγους που υπάρχουν στο βίντεο μεταξύ των δύο ανδρών -που είναι στην αγγλική γλώσσα- φαίνεται να υπάρχει και μια γενικότερη προσπάθεια ξεκάθαρης παρέμβασης από το εξωτερικό στην πολιτική και δημόσια ζωή της Ουκρανίας για το ποιοι θα στελεχώσουν τις επιτελικές της θέσεις.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Βίκτορ Σόκιν δήλωσε πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας τον υποχρέωσε σε παραίτηση, επειδή ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μπάιντεν τον είχε πάρει τηλέφωνο και απείλησε πως εάν δεν καρατομηθεί άμεσα ο εισαγγελέας μπλόκαρε την βοήθεια ύψους ενός δις δολαρίων προς την Ουκρανία!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση