GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτησε παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά-Μιωνή

Αναφορά για την ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, κατέθεσαν σήμερα στον Άρειο Πά...

Αναφορά για την ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, κατέθεσαν σήμερα στον Άρειο Πάγο, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με τον υπεύθυνο του τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Φώτη Κουβέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση με την ηχογραφημένη συνομιλία, κάνοντας λόγο για παράνομο αποδεικτικό μέσο.

Υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι η καταγραφή εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία και παρέθεσαν μια σειρά νομικών λόγων που δεν μπορεί η συγκεκριμένη συνομιλία να υπαχτεί στην εξαίρεση που ορίζει ο νόμος.

Εξερχόμενοι από τον Άρειο Πάγο τόνισαν σε δηλώσεις τους την αναγκαιότητα να “κινηθεί” η Δικαιοσύνη, ώστε να μην γίνει η χώρα, μια χώρα κασέτας και μια χώρα παρακρατικών συμπεριφορών που θα θεωρούνται φυσιολογικές.

Σχετικά με την υπόθεση συμβιβασμού της Novartis με τις αμερικανικές Αρχές, η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε κόλαφο τη συγκεκριμένη απόφαση ενώ ο κ. Κουβέλης τόνισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει αντίστοιχη αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση