GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!» ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ τον Κικίλια οι γονείς των παιδιών για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο "Αγία Σοφία"...

Όχι μόνο δεν επανέρχεται με “γρήγορους ρυθμούς”, αλλά δεν έχει καν ξεκινήσει η επαναλειτουργία της Παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του Π...

Όχι μόνο δεν επανέρχεται με “γρήγορους ρυθμούς”, αλλά δεν έχει καν ξεκινήσει η επαναλειτουργία της Παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του Παίδων "η Αγία Σοφία", υποστηρίζουν οι γονείς των παιδιών που πάσχουν από καρδιοπάθειες, οι οποίοι διαψεύδουν σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης του νοσοκομείου και του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια.
Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και "εμπαιγμό" από την πλευρά της Διοίκησης του Παίδων, κάνουν λόγο οι γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες "Η Αγία Σοφία", οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι "ανακοινώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα", δεν απηχούν στην πραγματικότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ«Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Η αλήθεια περί “επαναλειτουργίας” του μοναδικού Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου
στο ΕΣΥ, στο ΓΝΑ Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Αλγεινή εντύπωση μας προξένησε το χθεσινό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» προσπαθώντας να πείσει την κοινή γνώμη ότι το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο ΕΣΥ έχει ξεκινήσει να επαναλειτουργεί, μετά το επί μήνες απαράδεκτο κλείσιμό του. Μάλιστα, το Δελτίο Τύπου καταλήγει με την φράση “η λειτουργία του Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π. επανέρχεται με γρήγορους ρυθμούς”. Την ανακοίνωση έσπευσε να αναπαράγει η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, χωρίς να μπουν στον κόπο να διασταυρώσουν τα ανακοινωθέντα από τους άμεσα ενδιαφερομένους γονείς καρδιοπαθών παιδιών ούτε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό!

«Ο καθένας με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια». Διότι λόγια άνευ αντικρίσματος είναι όσα αναγράφονται στο προαναφερθέν Δελτίο Τύπου, το οποίο προφανώς εκδόθηκε υπό την πίεση των καταγγελιών μας μέσω των κοινωνικών δικτύων όλες αυτές τις μέρες περί του ακριβώς αντιθέτου και οι οποίες είναι, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αληθείς.

Η λειτουργία του Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π. όχι μόνο δεν επανέρχεται με “γρήγορους ρυθμούς”, αλλά δεν έχει καν ξεκινήσει! Τα στοιχεία που δίνονται από τη Διοίκηση αποτελούν άλλη μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού, καθώς αναφέρονται σε περιστατικά και ιατρικές πράξεις που, ούτως ή άλλως, δεν απαιτούν νοσηλεία στην Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ), την καρδιά του ΕΚΑΣΚΑΠ, η οποία παραμένει ερμητικά κλειστή! Μάλιστα, η Διοίκηση αυτοδιαψεύδεται, αφού, στα περιστατικά καθετηριασμών που παραθέτει, περιλαμβάνονται κάποια με ημερομηνία προγενέστερη της αναγγελίας επαναλειτουργίας του ΕΚΑΣΚΑΠ, επομένως μπορούσαν να γίνουν και προηγουμένως! Το δε καρδιοχειρουργικό περιστατικό που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα αποτελεί περίπτωση χειρουργείου, που επίσης δεν θα χρειαστεί νοσηλεία στην ΚΕΜ.

Κύριοι της Διοίκησης, αντί ν΄αναλώνεστε σε κούφιες ανακοινώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, ανοίξτε τώρα την Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα, χωρίς την οποία, όπως καλά γνωρίζετε, δεν μπορεί να γίνει κανένα χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς και δεν νοείται ανοιχτό Καρδιοχειρουργικό Κέντρο! Επίσης, ανοίξτε και την από καιρό έτοιμη, ανακαινισμένη πτέρυγα του Καρδιολογικού, για την οποία είχατε αναστατώσει επί 6 μήνες την λειτουργία του Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.. Τα καρδιοπαθή παιδιά κι οι οικογένειές τους δεν ανέχονται πλέον τον εμπαιγμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση