GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το “παρακράτος”

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” όπου γίνετα...

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” όπου γίνεται λόγος για λειτουργία “παρακράτους”.

Η ΝΔ σημειώνει ότι “’όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται” δείχνουν ότι “το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά”, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι “πάει πολύ η ΝΔ να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξε το σκάνδαλο”. Δήλωση για το θέμα έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας πως “για αυτές τις πράξεις υπάρχουν υπόλογοι που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις”.

ΝΔ: O Τσίπρας να πάρει τώρα θέση για τη λειτουργία του παρακράτους επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

“Τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται σήμερα από την εφημερίδα "Παραπολιτικά" δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά”, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Αναφέρει επίσης πως: "Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας, για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία".

Καταλήγοντας, η ΝΔ σημειώνει ότι "από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ. Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; Ήταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες; Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση".

ΣΥΡΙΖΑ: Πάει πολύ να εγκαλούν αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, αλλά και την ανακοίνωση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι “η εφημερίδα "Παραπολιτικά" παρουσιάζει σήμερα επιλεκτικά στοιχεία από τη δικογραφία μιας υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που έφτασε στη δικαιοσύνη χάρη στην αποφασιστικότητα που επέδειξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο" για να προσθέσει πως “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης".

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι επί διακυβέρνησής του “η ΕΥΠ προχώρησε την έρευνα σε βάθος και εξάρθρωσε ένα σύστημα, που αν είχε κάποιες πολιτικές διασυνδέσεις, αυτές δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά. Ήταν ένα παρακράτος που είχε στηθεί από τη Δεξιά με πλοκάμια μέσα στην αστυνομία, ακόμη και σε δικαστικούς". Προσθέτει πως "ο τότε πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, έδωσε σαφή εντολή η έρευνα να πάει μέχρι τέλους, χωρίς να παραβλέψει κανέναν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, και ο φάκελος να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη”. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι αυτό και έγινε, “γι' αυτό άλλωστε και υπάρχει σήμερα το εν λόγω υλικό από τη δικογραφία της υπόθεσης, το οποίο όμως αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα παρουσιάζει η εφημερίδα”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του τόλμησε τότε κάτι που δεν το είχε τολμήσει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν. Ακριβώς επειδή δεν είχε δεσμεύσεις και δεν την κρατούσε κανένας” σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση για να καταλήξει με την επισήμανση πως “πάει πολύ, λοιπόν, σήμερα η εν λόγω εφημερίδα και πολύ περισσότερο η ΝΔ να εγκαλούν αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο. Όσο και να το προσπαθούν, είναι αδύνατο να μετατρέψουν το άσπρο σε μαύρο”.

Χρυσοχοΐδης: Για αυτές τις πράξεις υπάρχουν υπόλογοι που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας σχολίασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας ότι “με αφορμή δημοσιεύματα και απομαγνητοφωνημένα κείμενα, στον κεντρικό τύπο να πω ότι είναι αδιανόητα αυτά τα οποία γράφονται και αφορούν στη λειτουργία ενός παρακράτους εδώ και αρκετά χρόνια πριν την ανάληψη της εξουσίας από τη σημερινή κυβέρνηση. Ενός παρακράτους που περιλαμβάνει ανήκουστες πράξεις πολιτικών, πολιτών, αλλά και ταυτόχρονα ανώτερων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Θέλω να σας πω ότι για αυτές τις πράξεις υπάρχουν υπόλογοι που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις”.

Σε ότι αφορά στην αστυνομία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνει ότι “η ΕΛ.ΑΣ είναι ένα σώμα που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία, λειτουργεί στο πλαίσιο του Συντάγματος και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να ανέχεται να λειτουργεί, εντός της, παρακράτος. Η ΕΛ.ΑΣ θα αποβάλλει όλους εκείνους οι οποίοι είναι διεφθαρμένοι και συνεχίζουν να εννοούν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς και ανομίας. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η πολιτική ηγεσία είναι σε επαφή και συνεννόηση με την εισαγγελία, ούτως ώστε να της δοθούν υπεύθυνα από την πλευρά της, εκείνοι που φέρονται ως ύποπτοι, και στη συνέχεια με ακριβοδίκαιο τρόπο να προβεί σε ενέργειες πάρα πολύ σύντομα”.

Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη καταλήγει με τη διαβεβαίωση ότι “η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν νοείται να έχει σχέση με παρακράτος. Αυτή η κυβέρνηση αγωνίζεται για την βελτίωση της λειτουργίας των θεσμών, επιμένει στη διαφάνεια και τη λογοδοσία, ώστε να καταπολεμάται η διαφθορά. Να είστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν δράσεις της αστυνομίας που στην πράξη θα εξαρθρώσουν κυκλώματα που αφορούν τη διαφθορά, αλλά και το οργανωμένο έγκλημα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση