GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός-Ερντογάν: Τι ανακοίνωσε για τα περιοριστικά μέτρα σε ηλικιωμένους και νέους

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Τρίτη την υπό όρους άρση περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί σε ηλικιωμέ...

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Τρίτη την υπό όρους άρση περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί σε ηλικιωμένους και νέους στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Τα άτομα άνω των 65 και κάτω των 18 ετών, που μπήκαν σε υποχρεωτική καραντίνα από τις 21 Μαρτίου και τις 4 Απριλίου, αντίστοιχα, επιτρέπεται πλέον να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, δήλωσε ο Ερντογάν.

Για τους ηλικιωμένους, αυτές οι έξοδοι μπορούν να γίνουν μεταξύ 10:00 το πρωί και 20:00 το βράδυ, ενώ οι ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται από έναν από τους γονείς τους, διευκρίνισε. Ανακοίνωσε επίσης το άνοιγμα των θεάτρων και των κινηματογράφων από την 1η Ιουλίου σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες.

Η Τουρκία ήρε τους περισσότερους από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί για την καταπολέμηση της πανδημίας την 1η Ιουνίου, ο οποίος έχει προκαλέσει το θάνατο σε τουλάχιστον 4.700 ανθρώπους από σχεδόν 172.000 επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα στη χώρα.

Βιβλιοθήκες, εστιατόρια και βρεφονηπιακοί σταθμοί έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν ξανά, ενώ επιτρέπονται ξανά τα ταξίδια μεταξύ των κύριων πόλεων της χώρας, που τελούσαν υπό απαγόρευση ή περιορισμούς για δύο μήνες.

Τον Μάιο, οι αρχές ενέκριναν το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και κομμωτηρίων.

Στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, έπειτα από τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνησή του θα χορηγήσει κίνητρα για την τόνωση της απασχόλησης και θα στηρίξει την βιομηχανία για τη διατήρηση της – προσανατολισμένης στις εξαγωγές και την παραγωγή - ανάπτυξης με σκοπό την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η τουρκική οικονομία αναμένεται να μπει σε ύφεση ως αποτέλεσμα των μέτρων περιορισμού που πήρε η κυβέρνηση, αλλά ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι θα υπάρξει γρήγορη ανάκαμψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση