GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταϊκούρας στο CNBC: Η Ελλάδα θα διαπραγματευθεί τους στόχους για το 2021

Την πρόθεση της κυβέρνησης για μείωση των πλεονασμάτων στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που θα γίνει ανά την ΕΕ λόγω της υγειονομικής ...

Την πρόθεση της κυβέρνησης για μείωση των πλεονασμάτων στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που θα γίνει ανά την ΕΕ λόγω της υγειονομικής κρίσης επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο CNBC.

''Λαμβάνοντας υπ' όψιν όσα αποφάσισε πρόσφατα το Eurogroup, δεν έχουμε αυτούς τους στόχους το 2020 και θα συζητήσουμε ως Ευρώπη, στο Eurogroup, τους στόχους, τους κανόνες και τις απαιτήσεις για το 2021 και τα επόμενα χρόνια, λαμβάνοντας στα υπόψη και την απάντηση στην κρίση του κορονοϊού'', δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό σκέλος της ΕΕ, προέβλεψε τον Μάιο ότι το χρέος της Ελλάδας θα ανέλθει στο 196,4% το 2020 και στο 182,6% το 2021. Το 2019 το χρέος της χώρας μας είχε διαμορφωθεί στο 176,6% του ΑΕΠ.

«Δεν θα έχουμε τη μεγαλύτερη αύξηση χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα έχουμε την τέταρτη μεγαλύτερη, αλλά το επόμενο έτος θα έχουμε την υψηλότερη μείωση ανάμεσα στα κράτη–μέλη» εξήγησε, χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας και προσέθεσε πως “το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο”. Μία από τις κύριες αβεβαιότητες για το 2020 είναι οι επιδόσεις της τουριστικής βιομηχανίας. Το ποσοστό της μείωσης του ΑΕΠ αυτής της χρονιάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση του τουρισμού, σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σταϊκούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση