GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσιογράφος του CNN περιγράφει το χάος στη Μινεάπολη- ΒΙΝΤΕΟ

Για το κλίμα που επικρατεί στη Μινεάπολις όπου δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ από τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν μίλησε στο κεντρικό...

Για το κλίμα που επικρατεί στη Μινεάπολις όπου δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ από τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η ανταποκρίτρια του CNN Καμίλα Μπερνάλ.

"Τώρα βρισκόμαστε στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο Τζορτζ Φλόιντ πριν από 8 ημέρες και πολλοί έρχονται εδώ για να τον θυμηθούν και να μιλήσουν για τα μεγαλύτερα θέματα που υπάρχουν. Η οικογένεια Φλόιντ ζητεί από τους διαδηλωτές σε όλη τη χώρα να είναι ειρηνικοί και όχι βίαιοι. Είδαμε βίαιες διαδηλώσεις τις τελευταίες ημέρες, πυρπολήσεις, απόπειρες πλιάτσικου, πολλοί από τους διαδηλωτές έχουν στραφεί σε πιο ήρεμες μορφές διαδήλωσης. Άνθρωποι φέρνουν πλέον λουλούδια και κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν ό,τι είπε η οικογένεια του Φλόιντ, να κρατηθεί το επίκεντρο στον Τζορτζ Φλόιντ" επεσήμανε η δημοσιογράφος και συνέχισε: "Εδώ είναι το σημείο όπου έμεινε στο έδαφος με το γόνατο στον λαιμό του για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Αυτό το βίντεο δημιούργησε οργή και ένταση στη χώρα και μετά δημιούργησε το θέμα με τον πρόεδρο που εξακολουθεί να ζητεί από τον κόσμο στη χώρα να ηρεμήσει ενώ λέει στους κυβερνήτες να φέρει τον στρατό για να ελέγξει την κατάσταση σε όλη τη χώρα, αλλά πολλοί από τους κυβερνήτες δεν θέλουν να δουν τον στρατό να κάνει τη δουλειά της αστυνομίας στους δρόμους. Ο κυβερνήτης της Μινεάπολις λέει ότι δεν χρειάζεται την εθνοφρουρά και στέλνει ορισμένα μέλη της εθνοφρουράς στο σπίτι τους. Ο κόσμος αρχίζει να ακούει και να αλλάζει τη στάση του. Θέλουν να ακουστούν οι εκκλήσεις τους και να ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον των αστυνομικών και αυτό θα είναι απόδοση δικαιοσύνης. Φυσικά υπάρχει και η συζήτηση του θέματος της βαρβαρότητας της αστυνομίας, οι φυλετικές διακρίσεις και το ζήτημα είναι ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα με ψηφοφορία και όχι με βία".

Όσον αφορά στις εκλογές του Νοεμβρίου η δημοσιογράφος είπε "αυτό νομίζω θα είναι θέμα που θα βρίσκεται στο επίκεντρο αλλά υπάρχουν και άλλα ζητήματα όπως η πανδημία, το κίνημα των μαύρων υπέρ της αξίας των μαύρων ζωών, οι οικονομικές σχέσεις στις ΗΠΑ, όλα αυτά τα θέματα είναι ανοιχτά σε προεκλογική περίοδο με τον κόσμο να είναι στον δρόμο και τους ειδικούς να λένε ότι τα δύο θέματα κορονοϊός και ρατσιστική βία να ενώνονται. Ο Τζο Μπάιντεν αντιμετωπίζει και τα δύο θέματα αλλά προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τον Πρόεδρο. Άρα θα είναι θέματα που θα τα δούμε προεκλογικά.. Είναι θέματα διαιρετικά για την Αμερική. Ο Τραμπ θέλει τάξη και νόμο ενώ ο Μπάιντεν λέει να ακουστούν οι φωνές, να υπάρξει ηρεμία και ενότητα".

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση