GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΑ MEDIA! ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ πικρές αλήθειες το περίφημο γκάλοπ της Αthens Voice...

Vasilis Pazopoulos Το περίφημο γκάλοπ στην athens voice, είναι μια σημαντική ένδειξη σε αυτό που όλοι μας υποπτευόμαστε: Η επήρεια των...

Vasilis Pazopoulos

Το περίφημο γκάλοπ στην athens voice, είναι μια σημαντική ένδειξη σε αυτό που όλοι μας υποπτευόμαστε:
Η επήρεια των ΜΜΕ στην διαμόρφωση της γνώμης, είναι υπερεκτιμημένη. Πολύ πιο περιορισμένη από όσο θέλει το κυρίαρχο αφήγημα.
Για την ακρίβεια πολλούς τους σπρώχνει στην αντίθετη μεριά. Σου λέει για να το λέει ο Χ και ο Ψ, μάλλον το αντίθετο ισχύει. Το είδαμε να ισχύει πανηγυρικά στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Το βασικό χαρακτηριστικο των ανθρωπων που χαρακτηρίζουν κάποιοι με αλαζονεία "ψεκασμενους" δεν ειναι η ελλειψη ευφυιας. Είναι η καχυποψία στο πολιτικο και επιστημονικο κατεστημενο.
Για παράδειγμα, ας πάρουμε το τραβηγμένο παράδειγμα των εμβολιασμών.
Στην αρχή δεν μπορούσα να το χωνέψω. Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσοι μαλάκες; Όμως μιλώντας με κάποιους με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα πως αρκετοί ήταν "φυσιολογικοί" στα υπόλοιπα. Με αξιοπρεπή καριέρα και γενικά μια ζωή που δεν θα την είχαν, αν δεν ήταν στοιχειωδώς έξυπνοι.

Ο μέσος άνθρωπος που πιστεύει στην χρησιμότητα των εμβολιασμών, δεν το κάνει επειδή το επαλήθευσε εμπειρικά. Το κοινό τους χαρακτηριστικό δεν είναι η εξυπνάδα. Μήπως δεν υπάρχουν χαζοί ή αμόρφωτοι που εμβολιάζονται;
Αυτό που τους ωθεί είναι ότι έχουν εμπιστοσυνη στους ισχυρισμούς της επιστημονικής κοινότητας. Δεν είναι τοσο καχυποπτοι. Δεν θεωρούν οτι έχουν μπει σε τόσο κόπο οι επιστήμονες για να τους κοροιδεψουν.

Το ιδιο ισχυει πάνω κάτω σε ολα. Δεν έχεις δυνατότητα να επαληθεύσεις ότι μέσα στο άτομο υπάρχουν τα μικροσκοπικά και αόρατα quarks. Δεν έχεις ούτε το χρόνο, ούτε την όρεξη, ούτε τα μέσα να το επιβεβαιώσεις εργαστηριακά. Απλώς το δέχεσαι καλή τη πίστη.
Αυτή η πίστη σε πολλούς έχει χαθεί. Και αν για τους επιστήμονες είναι ίσως μια τραβηγμένη ερμηνεία, ποιος στα αλήθεια πιστεύει πως είναι υπερβολική συμπεριφορά απέναντι στον Τύπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση