GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ SWR! ΝΕΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ για παράνομα «push-backs» από την ελληνική ακτοφυλακή στο Αιγαίο...

Η ακτοφυλακή της Ελλάδας παραβιάζοντας το νόμο εκθέτει σε κίνδυνο πρόσφυγες σε σωσίβιες σχεδίες στο Αιγαίο, όπως τουλάχιστον  υποστηρίζει...

Η ακτοφυλακή της Ελλάδας παραβιάζοντας το νόμο εκθέτει σε κίνδυνο πρόσφυγες σε σωσίβιες σχεδίες στο Αιγαίο, όπως τουλάχιστον  υποστηρίζει έρευνα του Report Mainz και των συνεργατών που προβλήθηκε αργά το βράδυ, σε μια λεπτή και κρίσιμη συγκυρία,  από το δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι  SWR.

Συγκεκριμένα η ελληνική ακτοφυλακή κατηγορείται ότι απελευθερώνει τους πρόσφυγες σκαφών στη Μεσόγειο, όπως έδειξαν οι έρευνες του Report Mainz, του Lighthouse Reports και του "Spiegel".
Χρησιμοποιώντας μια υπόθεση από τις 13 Μαΐου, οι ερευνητές δείχνουν ότι η ελληνική ακτοφυλακή άφησε προφανώς πρόσφυγες σε φουσκωτές σωσίβιες σχεδίες στο Αιγαίο. Αυτό, όπως αναφέρεται,  μπορεί να δει κανείς και στο βίντεο:


Σύμφωνα με τους Γερμανούς δημοσιογράφους:
Θα μπορούσε να αναγνωριστεί το σκάφος. Εδώ και χρόνια, ακτιβιστές προσφύγων και μετανάστες έχουν επίσης διαμαρτυρηθεί για επιθέσεις από μασκοφόρους στο Αιγαίο. Ο κινητήρας των προσφυγικών σκαφών είναι συχνά κατεστραμμένος, εμποδίζοντας την άφιξή τους στα ελληνικά νησιά.

Προηγουμένως δεν ήταν σαφές ποιοι είναι οι μάσκες Οι εκθέσεις "Spiegel", Report Mainz και Lighthouse ήταν οι πρώτες που, όπως σημειώνεται,  χρησιμοποίησαν δώδεκα συγκρίσεις εικόνων για να τους εκχωρήσουν στην ελληνική ακτοφυλακή σε μία περίπτωση.

Στις 4 Ιουνίου, μασκοφόροι άνδρες επιτέθηκαν σε μια βάρκα προσφύγων στο Αιγαίο.  Χρησιμοποίησαν  ένα γκρι καουτσούκ βάρκα. Το Spiegel, το Report Mainz και το Lighthouse Reports  εντοπίζουν το φουσκωτό σκάφος λόγω διαφόρων χαρακτηριστικών: Ανήκει στο ελληνικό ακτοφυλακικό πλοίο ΛΣ-080.
Η ελληνική ακτοφυλακή αρνείται τους ισχυρισμούς: Οι αξιωματικοί δεν θα φορούσαν μάσκες και  συμμορφώνονται πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία. Η Ακτοφυλακή δεν απαντά στο βίντεο της 13ης Μαΐου.

Κριτική στην Frontex
Η εκπρόσωπος της μετανάστευσης των Πρασίνων, Luise Amtsberg, βλέπει επίσης κοινή ευθύνη του οργανισμού Frontex για την προστασία των συνόρων της ΕΕ. Χρησιμοποιείται με τα δικά του σκάφη για την υποστήριξη της ελληνικής ακτοφυλακής στο Αιγαίο. "Τα pushbacks δεν μπορούν να συμβούν εντελώς χωρίς τη γνώση των άλλων δυνάμεων", λέει. Κατόπιν αιτήματος, η Frontex ανακοίνωσε ότι τα κεντρικά γραφεία δεν είχαν λάβει αναφορές για τέτοιου είδους επιστροφές από τους υπαλλήλους του Frontex σχετικά με την εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση