GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κωνσταντοπούλου: Θα έπρεπε να έχουμε επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα τουλάχιστον στα 10 ναυτικά μίλια

“Η εξωτερική μας πολιτική και ο χειρισμός των εθνικών μας θεμάτων πρέπει να είναι πολύ πιο αποφασιστικός, πολύ πιο θαρραλέος και κυρίως π...

“Η εξωτερική μας πολιτική και ο χειρισμός των εθνικών μας θεμάτων πρέπει να είναι πολύ πιο αποφασιστικός, πολύ πιο θαρραλέος και κυρίως προσδεδεμένος όπως ήταν κάποτε στο διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα έχει να κερδίσει εάν βγει σθεναρά στα διεθνή φόρα υπερασπιζόμενη την ισχύ του διεθνούς Δικαίου, όχι μόνο για τον εαυτό της αλλά και για όποιον βάλλεται. Το να έχουμε μία εξωτερική πολιτική διγλωσσίας στην οποία από τη μία μεν διαμαρτυρόμαστε για τις παραβιάσεις του διεθνούς Δικαίου εκ μέρους της Τουρκίας και εις βάρος της χώρας μας ή εις βάρος της Κύπρου, αλλά από την άλλη συμμαχούμε και στηρίζουμε κράτη που παραβιάζουν το διεθνές Δίκαιο όπως είναι το Ισραήλ. Αυτή η διγλωσσία μας στοιχίζει και πάνω σε αυτή τη διγλωσσία δεν μπορούμε να χτίσουμε ούτε μία τελεσφόρα εξωτερική πολιτική, ούτε σταθερές συμμαχίες οι οποίες να μας ωφελήσουν. Σε σχέση με το κομμάτι των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων η άποψη μου είναι σταθερή, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ασκήσει το δικαίωμά της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων τουλάχιστον στα 10 μίλια, ώστε να αντιστοιχεί στην αντίστοιχη έκταση του εναέριου χώρου μας. Γιατί το να έχει η Ελλάδα σήμερα, το 2020, χωρικά ύδατα έξι μιλίων και εναέριο χώρο 10 μιλίων είναι κάτι το οποίο διευκολύνει την Τουρκία να αμφισβητεί αυτή τη διαφορά και να κάνει τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας μεταξύ των δέκα και των έξι μιλίων. Χρειάζεται πολύ πιο δυναμική εξωτερική πολιτική, όχι με την έννοια μιας πολεμοχαρούς στάσης αλλά με την έννοια μίας στιβαρής προσήλωσης στα Δίκαια μας και άσκησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”, είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
“Σχετικά με την ηχογράφηση Μιωνή, αλλά και την υπόθεση Καλογρίτσα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας σημείωσε μεταξύ άλλων: “Όταν στην εξουσία σε θέσεις ευθύνης βρίσκονται άνθρωποι που επιδιώκουν να αντλήσουν οφέλη από την εξουσία και αυτό αποκαλύπτεται με τον πιο παταγώδη τρόπο ο ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα. Για εμένα οι αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος είναι απολύτως δηλωτικές ότι ο ελληνικός λαός δυστυχώς και στην τελευταία περίοδο όχι απλώς προδόθηκε και δεν υπηρετήθηκε αλλά εξαπατήθηκε με τον χειρότερο τρόπο προκειμένου κάποιοι να βγάλουν πολλά λεφτά... Η δική μου θέση και η θέση της Πλεύσης Ελευθερίας είναι ότι όταν είσαι σε θέση εξουσίας πρέπει πρώτα να μην χάνεις ποτέ την αίσθηση ότι αυτή η εξουσία δεν σου ανήκει, υπηρετείς εκείνους που σε εξέλεξαν και δεύτερον έχεις καθήκον να υπηρετείς τον ελληνικό λαό και τα συμφέροντά του... Για τα θέματα που έχουν προκύψει θα πρέπει και να υπάρξει διερεύνηση και Ειδικό δικαστήριο πρέπει να υπάρξει γιατί μιλάμε για καταστρατήγηση του δημοσίου συμφέροντος και του δημοσίου χρήματος”.
Αναφερόμενη στην πορεία της οικονομίας η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε: “Προφανώς υπάρχει συρρίκνωση της οικονομίας λόγω της πανδημίας, όμως αυτή η συρρίκνωση της οικονομίας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με μία προσέγγιση η οποία αγνοεί τους κινδύνους της πανδημίας... Η άποψη μου και η θέση της Πλεύσης Ελευθερίας είναι ότι απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο που βιώνουμε και απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία δεν μπορούμε να λειτουργούμε ούτε με συνταγές του παρελθόντος, ούτε με εμμονές του παρελθόντος. Είναι ξεκάθαρο ότι χωρίς την κοινωνία όρθια και ασφαλή, η οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Συνεπώς, προτεραιότητα πρέπει να παραμείνει η προστασία της κοινωνίας με γενναία ενίσχυση της, με μέριμνα ώστε κανένας άνθρωπος να μην μείνει ακάλυπτος και η οικονομία είναι η ώρα να ενισχυθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις από τις κρατικές οντότητες και από τις υπερεθνικές οντότητες, τους διεθνείς οργανισμούς όπως είναι η ΕΕ”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση