GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: 1.225 νέοι θάνατοι στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα άλλοι 1.225 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και πάνω από 76.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από...

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα άλλοι 1.225 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και πάνω από 76.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 — αριθμός που πλησίασε το ρεκόρ — σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 χθες Πέμπτη (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας).
Στη χώρα αυτή ξεπεράστηκε νωρίτερα χθες το όριο των 4 εκατομμυρίων επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία, σύμφωνα με τη σχολή αυτή ιατρικής της Βαλτιμόρης.
Τα 3 εκατομμύρια κρούσματα είχαν ξεπεραστεί μόλις πριν από περίπου δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ, την 8η Ιουλίου.
Η χώρα η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς — θρηνεί πάνω από 144.000 νεκρούς — όδευε προς μια κάποια βελτίωση της κατάστασης στα τέλη της άνοιξης, όμως, εδώ και πολλές εβδομάδες, η καμπύλη της μετάδοσης βρίσκεται ξανά σε άνοδο, ειδικά στον Νότο και στη Δύση.
Εδώ και δέκα ημέρες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης ανά 24 ώρες ξεπερνά, και συχνά ξεπερνά κατά πολύ, τα 60.000.
Η προηγούμενη φορά που καταγράφηκαν πάνω από 1.200 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ ήταν την 29η Μαΐου, σχεδόν πριν από δύο μήνες.
Το Τέξας, η Καλιφόρνια, η Αλαμπάμα, το Άινταχο και η Φλόριντα κατέγραψαν  Τετάρτη και Πέμπτη ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες. Επιδημιολογικά μοντέλα προβλέπουν κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού τις τέσσερις προσεχείς εβδομάδες, κατά τον μέσο όρο που συνάγουν ερευνητές του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση