GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πύργος: Προφυλακιστέα τα δύο αδέλφια από την Βουλγαρία για την απόπειρα αρπαγής του 14χρονου

Προφυλακιστέα κρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα τα δύο αδέλφια από τη Βουλγαρία, ηλικίας 19 και 23 ετών, για την απόπει...

Προφυλακιστέα κρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα τα δύο αδέλφια από τη Βουλγαρία, ηλικίας 19 και 23 ετών, για την απόπειρα αρπαγής ενός 14χρονου μαθητή στον Πύργο την περασμένη Πέμπτη.
Ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου Μπάμπης Γεωργόπουλος, μιλώντας στο ilialive.gr είπε: “Εκπροσωπώ την οικογένειά του ανηλίκου, κατά τη γνώμη της οικογένειας, πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση που μόλις ήρθε στο φως. Αυτό στηρίζεται πρώτον, ότι τα δύο αυτά μέλη κατά τη γνώμη της οικογένειας αποτελούν την επιχειρησιακή ομάδα. Είναι άτομα αλλοδαπά, Βούλγαροι με δυνατότητα διαφυγής. Είναι άτομα ειδικής σωματοδομής για άσκηση σωματικής βίας και είναι και νεαρά άτομα έτσι ώστε να επικαλεστούν σε περίπτωση καταδίκης το ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας του 131 ΠΚ. 19 και 23 ετών. Το μέσο που χρησιμοποίησαν ένα Βαν φιμέ, είναι ειδικών προδιαγραφών για την τέλεση και κάλυψη τέτοιων αδικημάτων. Όπως και τα παλιά Βαν κλειστού τύπου άλλης εποχής. Παρουσιάζεται μία ειδική μελέτη στην υπόθεση αυτή, μελέτη μη εντοπισμού από τις κάμερες εισόδου και εξόδου της πόλεως του Πύργου, επίσης δεν χρησιμοποίησαν κινητά τηλέφωνα αλλά ούτε είχαν πάνω τους κινητό τηλέφωνο. Και αυτό κατά τη γνώμη της οικογένειας, δείχνει τον δόλο και τη μέθοδο της οργάνωσης. Πράξη σκοπούμενη, είναι η τέλεση της αρπαγής του ανήλικου με περαιτέρω πρόθεση κακουργηματικών πράξεων. Έχουμε τη γνώμη, στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι έχουμε απόπειρα εκτέλεσης. Και γιατί έχουμε απόπειρα και όχι εκτέλεση αρπαγής, η διακοπή δεν οφείλεται στην θέληση των δραστών, αλλά οφείλεται σε δύο λόγους. Ο ένας λόγος είναι ότι δεν πείστηκε ο νεαρός, το παραμύθι που χρησιμοποίησαν δεν είχε κατά το κοινώς λεγόμενο «δράκο», ειδικότερα μόλις είχε φύγει από το σπίτι, πως η μάνα του τους έστειλε να τον φέρουν πίσω; Το παιδί μόλις άνοιξε την πόρτα, επειδή έχει μία ιδιαίτερη ενασχόληση με τα αυτοκίνητα, κατάλαβε ότι το αυτοκίνητο αυτό ήταν ένα μαύρο Βαν και μέσα είχαν ξηλωθεί πινακίδες και κρεμόντουσαν και καλώδια” και πρόσθεσε:
“Αυτό του έκανε εντύπωση. Και προσποιούμενος ότι θα ανοίξει μόνο του, την πίσω πόρτα το έβαλε στα πόδια. Αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους δεν ολοκληρώθηκε η αρπαγή. Έχουμε τη γνώμη ότι πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση και ως τέτοιο πρέπει οι αρχές να το δουν. Η δικαιοσύνη και η αστυνομία. Η αστυνομία νομίζω ότι θα πρέπει να ασχοληθεί περισσότερο για την εξάρθρωση αυτής της ομάδας. Τώρα οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης για μη εντοπισμό των καμερών και μη ύπαρξη κινητών τηλεφώνων, νομίζω ότι όχι μόνο δε βοηθάει την υπεράσπιση αλλά αντίθετα καταδεικνύει τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης αλλά και την οργάνωση που έχει η οργάνωση αυτή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση