GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η συμβολή της γυναίκας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ο ρόλος της Ελληνίδας γυναίκας σήμερα - Ανοιχτό Φεστιβάλ Τέχνης»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδήλωση με...

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδήλωση με...
θέμα «Η συμβολή της γυναίκας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ο ρόλος της Ελληνίδας γυναίκας σήμερα - Ανοιχτό Φεστιβάλ Τέχνης» από τη Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα - Ευρωπαϊκό μουσείο Άρτου στον Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα υπό την αιγίδα και την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Την εκδήλωση προλόγισαν κατά σειρά η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου, κα Μηλέα Παππά, η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα Μαρία Συρεγγέλα, ο πρόεδρος Δ. Επιτροπής Υπ. Θεμάτων Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Εκπαιδευτικός, Πρωτοπρ. Αντώνιος Καλλιγέρης, ο επισκέπτης καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου και καθηγητής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων Βαρνάβα “Ευάγγελος Σκουβαράς”, κα Μαρία Αδάμη και η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βαρνάβα, κα Εύη Μασιάλα.
Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής (πέτρα-μάρμαρο-ξύλο), κεραμικής, ανακύκλωσης και εργαστήρια για παιδιά εντός και εκτός των χώρων του μουσείου. Συμμετείχαν επίσης το δημοτικό σχολείο δημοτικής κοινότητας Βαρνάβα, το σωματείο ελληνικών χορών “Παραδοσιακή Φλόγα” Άνω Λιοσίων, το χορευτικό Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βαρνάβα, οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Σύνδρομο Down στο κληροδότημα Μαρία Κόκκορη της Ι.Α.Α, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αφίδνες 2000 δήμου Ωρωπού καθώς και δεκάδες καλλιτέχνες. Παρευρέθησαν το πολιτιστικό διήμερο ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Στέργιος Τσίρκας, οι αντιδήμαρχοι κκ. Βαγγέλης Σωτηρίου και Γιώργος Ζορμπάς, οι δημοτικού σύμβουλοι Νικηφόρος Μπατζές και Δημήτριος Παπαϊωάννου, ο σύμβουλος Πέτρος Στάμου, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Μαριλένα Γέροντα - Βούλγαρη και Αλεξάνδρα Μέξη – Παππά, ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου και η υποψήφια βουλευτής και πρώην Γενική γραμματέας Ισότητας, κα Βάσω Κόλλια.
Την εκδήλωση στήριξαν οι εταιρείες Καραμολέγκος Α.Ε., η Οινότρια Γη Κώστα Λαζαρίδη, οι Μύλοι Παν. Δάκου, η Βιομηχανία Ζυμαρικών “Ήλιος”, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ “Σκλαβενίτης” και το τοπικό σούπερ μάρκετ Βαρνάβα.
Τα έργα των καλλιτεχνών παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα σε ανοιχτή διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να αναρτούν έργα τους και μετά την ολοκλήρωση του φεστιβάλ. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε με κύριους στόχους την πρόσβαση του κοινού σε διαφορετικές μορφές τέχνης διαδικτυακά, χωρίς απαραίτητη προϋπόθεση την μετακίνησή του, την ενίσχυση της προβολής των καλλιτεχνών και κατ’ επέκταση τη στήριξη των ίδιων και του έργου τους. Η πλατφόρμα  βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://www.levdm.gr/open-art-festival.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΟΥ
ΔΙAΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ

Ανδρούτσου 7 Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα 19014
Τηλ.22950-97870
http://www.mouseio-psomiou.com * http://www.ilmb.gr
museo@ilmb.gr











Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση