GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Μπάγερν Μονάχου 2-4: Κυπελλούχοι για 20η φορά οι Βαυαροί - ΒΙΝΤΕΟ

Κυπελλούχος Γερμανίας για 20η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί επικράτησαν 4-2 της Λεβερκούζεν, στον τ...

Κυπελλούχος Γερμανίας για 20η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί επικράτησαν 4-2 της Λεβερκούζεν, στον τελικό που διεξήχθη το Σάββατο το βράδυ (4/7) στο «Ολίμπιασταντιον» του Βερολίνου, και κατέκτησαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το νταμπλ, επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία τους εντός των συνόρων.

Ο τελικός στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν μονόλογος για την ομάδα του Χάνσι Φλικ, που έφτανε με χαρακτηριστική άνεση στην αντίπαλη περιοχή. Ο Αλάμπα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 16΄ άνοιξε το σκορ και οκτώ λεπτά αργότερα (24΄) ο Γκνάμπρι, με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από πάσα του Κίμιχ, διπλασίασε τα τέρματα της Μπάγερν. Η Λεβερκούζεν προσπάθησε να αντιδράσει, επιχειρώντας να «χτυπήσει» με γρήγορες αντεπιθέσεις, αλλά η κακή εκτίμηση του Χράντετσκι σε ένα φαινομενικά ακίνδυνο σουτ του Λεβαντόφσκι στο 59΄ διαμόρφωσε το 3-0, με το 50ο φετινό γκολ του Πολωνού σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Σβεν Μπέντερ με κεφαλιά στο 64΄ έδωσε κάποιες ελπίδες στη Μπάγερ και, αν στη συνέχεια οι παίκτες του Πέτερ Μπος ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα, θα μπορούσαν να «βάλουν φωτιά» στον τελικό. Αντ΄ αυτού, ο Λεβαντόφσκι στο 89΄ «σφράγισε» το θρίαμβο των Βαυαρών, με τον Χάβερτς να διαμορφώνει στην εκπνοή με πέναλτι το τελικό 4-2. Η Μπάγερν Μονάχου έχει πλέον μπροστά της έναν μήνα προετοιμασίας και... αναμονής έως την επανέναρξη του Champions League, με μεγάλο στόχο το τρεμπλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση