GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Το κράτος λάφυρο επανέρχεται δριμύτερο - Καταγγελία για 28 θέσεις μετακλητών στη γγ Πολιτικής Προστασίας

"Το κράτος λάφυρο επανέρχεται δριμύτερο μαζί με τις πρακτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του...

"Το κράτος λάφυρο επανέρχεται δριμύτερο μαζί με τις πρακτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλοντας ότι με τροπολογία της τελευταίας στιγμής το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προχωρά στη σύσταση 28 νέων θέσεων μετακλητών υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

"Η κυβέρνηση της ΝΔ:

-Τοποθετεί μετακλητούς υπαλλήλους σε μόνιμες θέσεις του δημοσίου, ακόμη και σε θέσεις ευθύνης, παραβιάζοντας βασικές συνταγματικές αρχές

-Αυξάνει τον αριθμό και τις αποδοχές των μετακλητών, ενώ περιορίζει στο ελάχιστο τα κριτήρια και τα ασυμβίβαστα για τον διορισμό τους.

-Τοποθετεί αρεστούς και φίλους σε θέσεις προϊσταμένων σε όλο το δημόσιο χωρίς καμία διαδικασία κρίσεων.

-Καταργεί επί της ουσίας το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, εισάγοντας διαρκώς παρεκκλίσεις από την εφαρμογή του.

-Προχωράει σε απευθείας αναθέσεις κάθε είδους για έργα και προμήθειες του δημοσίου, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, επαναφέροντας την πλήρη αδιαφάνεια στη διαχείριση του κρατικού προϋπολογισμού.

Το περιβόητο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι παρά ένα κράτος αυταρχικό, πλήρως πελατειακό και απολύτως υποτελικό στα συμφέροντα που στηρίζουν τη ΝΔ.

Η χώρα ξαναζεί τις χειρότερες στιγμές της δεξιάς παράταξης. Το κράτος λάφυρο επανέρχεται δριμύτερο και μαζί του οι γνωστές πρακτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα" αναφέρει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του τομεάρχη Εσωτερικών Χρήστου Σπίρτζη, που τονίζει στη δήλωσή του: "Δάσκαλε που δίδασκες (…) και νόμο δεν εκράτεις. Κάθε βδομάδα και μια νέα διάταξη πρόσθετων μετακλητών"

"Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τις φωνές και την αγωνία (;) που εξέφραζαν τα στελέχη της ΝΔ και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αξιωματική αντιπολίτευση, για τους Μετακλητούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρά τον μειωμένο αριθμό. Ούτε τα δημοσιεύματα καταγγελιών για το κομματικό κράτος, που δήθεν έστηνε ο ΣΥΡΙΖΑ, στη δημόσια διοίκηση.

Μετά το Νόμο του ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης και τους εκατοντάδες ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΣ μετακλητούς που προβλέφθηκαν, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν πτοήθηκε. Φαίνεται ότι δεν καλύφθηκε σε διορισμούς η λίστα στελεχών της ΝΔ.

Έτσι κάθε εβδομάδα σχεδόν έχουμε μια τουλάχιστον τροποποίηση, στον Νόμο του επιτελικού κράτους και στους οργανισμούς των Υπουργείων και των δημόσιων φορέων, που προβλέπουν νέους μετακλητούς συνεργάτες, νέους διορισμούς, νέες αμοιβές, κατ’ εξαίρεση τοποθετήσεις και όλα τα συναφή που βοηθούν για να ολοκληρωθεί το ΝΕΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ της ΔΕΞΙΑΣ.

Σήμερα σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, προβλέπονται 61 άτομα για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τους φορείς του.

Προφανώς από τις αρχές Ιουλίου ως σήμερα δεν έφτασαν και το επιτελικό κράτος της ΝΔ, την ημέρα της ψηφοφορίας κατέθεσε στο ίδιο νομοσχέδιο, τροπολογία για 28 θέσεις μετακλητών στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σε ένα χρόνο διακυβέρνησης οι μετακλητοί αριθμούν κάποιες χιλιάδες. Όχι σεμνά και ταπεινά, αλλά όπως ταιριάζει στο «αυτοκρατορικό ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ», με: ειδικό αυξημένο μισθολόγιο, επιπλέον επιδόματα, υψηλόβαθμες και υψηλόμισθες θέσεις, απόρρητα κονδύλια και άλλα πολλά…. Δίνουμε έναν πρώτο πίνακα που δείχνει τι γίνεται, τι έλεγαν και τι κάνουν. Θα επανέλθουμε…" σημειώνει ο κ. Σπίρζης επισυνάπτοντας τον παρακάτω πίνακα.

ΔΕΙΤΕΕΔΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση