GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 65 νέα κρούσματα - 34 εισαγόμενα, 11 στην Αττική

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 65 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης και ο συνολ...

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 65 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης και ο συνολικός αριθμός έχει ανέλθει σε 4401.

Από τα νέα κρούσματα τα 34 είναι εισαγόμενα και συγκεκριμένα τα 17 εντοπίστηκαν σε ελέγχους που έγιναν στις πύλες εισόδου της χώρας μας και τα 17 προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, εκ των οποίων τα 16 αφορούν σε εργαζόμενους σε δεξαμενόπλοιο, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο έξω από τον Πειραιά.

Δείτε τη γεωγραφική κατανομή των υπόλοιπων νέων κρουσμάτων:

-11 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

- 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

- 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

- 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας,

- 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,

- 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,

- 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,

- 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,

- 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, αναφέρεται πως εντοπίστηκαν 65 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και ότι οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού παραμένουν 203, ενώ επτά ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

"Σήμερα ανακοινώνουμε 65 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4401, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1250 (28.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2192 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

7 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 52 ετών. 1 (14.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω".

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορονοϊό

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση