GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΑΣ «ΚΡΑΖΕΙ» η μεγαλύτερη αυστριακή εφημερίδα! ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ με το ειδικό barcode για τους τουρίστες...

"Ελλάδα: Θρίλερ σχετικά με το barcode, τον κωδικό εγγραφής. Θυμωμένοι τουρίστες".    Αυτός είναι ο τίτλος ενός ιδιαίτερα επικρ...

"Ελλάδα: Θρίλερ σχετικά με το barcode, τον κωδικό εγγραφής. Θυμωμένοι τουρίστες".  Αυτός είναι ο τίτλος ενός ιδιαίτερα επικριτικού δημοσιεύματος της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Αυστρίας Kronen Zeitung (τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική έκδοση) για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας...

"Όποιος εισέλθει στην Ελλάδα έπρεπε να συμπληρώσει μια φόρμα από την 1η Ιουλίου. Αρκετοί παραθεριστές περιγράφουν καθυστερήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα να τους σηκώνονται οι τρίχες" αναφέρει στον πρόλογο το ρεπορτάζ και συνεχίζει:

Ο Βιεννέζος Wolfgang H. έμαθε ένα πικρό μάθημα πριν φύγει για την Ελλάδα: Όπως ζήτησαν οι αρχές από την 1η Ιουλίου, συμπλήρωσε τη φόρμα εγγραφής για τη διαμονή του στη Ρόδο και περίμενε τον κωδικό QR που πρέπει να δείξουν οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα. Η πτήση του Wizz Air επρόκειτο να αναχωρήσει στις 6 το πρωί  στις 12 Ιουλίου. Όταν ο κωδικός δεν είχε ακόμη φτάσει το προηγούμενο βράδυ στις 10:45 μ.μ., ο Η. ακύρωσε τις διακοπές του - δηλαδή όλες τις πτήσεις και το ξενοδοχείο.

Δοκιμές Corona στην ελληνοβουλγαρική διέλευση των συνόρων στον Προμαχώνα

Ο Wiener έχασε 680 ευρώ
Όταν σηκώθηκε ανακάλυψε ένα email από τις ελληνικές αρχές με τον εν λόγω κωδικό QR, που εστάλη στις 11:01 μ.μ. ώρα Αυστρίας. "Είναι αργά για μένα. Συμπέρασμα των προγραμματισμένων διακοπών μου: Κάθομαι στο διαμέρισμά μου σήμερα και έχω χάσει 680 ευρώ".


Η Isabella H. από την Κάτω Αυστρία, η οποία έλαβε τον κωδικό QR μόνο επτά ώρες πριν από την πτήση για την Ζάκυνθο, είχε μια παρόμοια εμπειρία: «Είχα μια νύχτα χωρίς ύπνο. Κατά τη διάρκεια της γραμμής βοήθειας, μου είπαν ότι υπάρχουν προβλήματα με το ελληνικό σύστημα πληροφορικής». 
Εκατοντάδες τέτοια παράπονα βρίσκονται τώρα σε φόρουμ διακοπών.
Η ακύρωση ταξιδιού λόγω ελλείψεων κωδικών QR δεν είναι έγκυρος λόγος
Η ειδική Maria Semrad από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτών Αυστρία στην Ένωση Πληροφοριών Καταναλωτή συμβουλεύει τους παραθεριστές: «Σε καμία περίπτωση μην ακυρώσετε το ταξίδι μόνοι σας επειδή ο κωδικός δεν υπάρχει. Αυτός δεν είναι έγκυρος λόγος ακύρωσης ». Η ένδειξη ότι υπάρχει έλλειψη εγγράφων πάντως μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο 500 ευρώ.
Ο Παναγιώτης Μητρόπουλος από την ελληνική πρεσβεία στη Βιέννη ενημέρωσε: «Ο κωδικός QR θα πρέπει να αποσταλεί το αργότερο τα μεσάνυχτα της ημέρας άφιξης. Όποιος έχει εγγραφεί με επιτυχία και μπορεί να εκτυπώσει την επιβεβαίωση εγγραφής ή να το δείξει στο κινητό του δεν θα πρέπει να έχει κανένα πρόβλημα. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε καμία περίπτωση τιμωρίας ».
Alexandra Halouska 

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση