GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο αρχισυντάκτης της Bild μιλά για τη Μέρκελ και το "θερμό επεισόδιο" - ΒΙΝΤΕΟ

Στο δημοσίευμα της Bild, όπου αναφέρεται ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αποσόβησε στρατιωτική εμπλοκή μεταξύ Ελλάδας - Το...

Στο δημοσίευμα της Bild, όπου αναφέρεται ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αποσόβησε στρατιωτική εμπλοκή μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας μετά την προκλητική NAVTEX για έρευνες στο Καστελλόριζο, αναφέρθηκε ο αρχισυντάκτης της γερμανικής εφημερίδας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ο Γιούλιαν Ρίπιε, περιέγραψε τις διαδοχικές επαφές της καγκελαρίου με τους Ερντογάν και Μητσοτάκη το βράδυ της Τρίτης. "Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές για το τι έγινε χθες βράδυ. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, γύρω στις 8 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, είχε συνομιλία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη και με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. Έχουμε κάποιους εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης, οι οποίοι λένε ότι το τηλεφώνημα με τον Ερντογάν ήταν κανονικό, αλλά στο τέλος μίλησαν για την κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και επίσης μετά έγινε ξανά τηλεφώνημα στον Έλληνα Πρωθυπουργό. Υπήρξε επείγον τηλεφώνημα του κ. Μητσοτάκη, ενώ η κυρία Μέρκελ ξεκαθάρισε πως ίσως δεν θα υπάρξει κλιμάκωση και πως οι στρατιωτικές δυνάμεις, ιδίως οι τουρκικές θα πρέπει άμεσα να αποσυρθούν" επεσήμανε ο Γερμανός δημοσιογράφος.
Ερωτώμενος πώς κατάφερε η κυρία Μέρκελ και έπεισε τον Ερντογάν, απάντησε: "Είναι πολύ δύσκολο να πούμε πώς το κατάφερε, για εκείνη είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας στην ΕΕ, που θέλουμε μία ειρηνική ΕΕ με τους γείτονές της και έχει μια κληρονομιά σ' αυτό, μετά απ' αυτό δεν θα συνεχίσει, είναι πολύ σημαντικό γι' αυτήν. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι υποσχέθηκε και τι ειπώθηκε, ξέρουμε όμως ότι ήταν μία πολύ έντονη κατάσταση, οι δύο στρατοί, ο ελληνικός και ο τουρκικός. ειδικά τα Ναυτικά των δύο χωρών στην πραγματικότητα ήταν έτοιμα να αντιμετωπίσουν το ένα το άλλο. Έπειτα απ' αυτήν τη συζήτηση, το μεγαλύτερο μέρος του τουρκικού στόλου που κατευθυνόταν στο Καστελόριζο επέστρεψε στη θέση του και τώρα βρίσκεται στη Μεσόγειο".
Όσο για το κλίμα που επικράτησε στα τηλεφωνήματα σημείωσε:"Δεν ήμασταν παρόντες και δεν ξέρουμε ακριβώς, αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο Γερμανός ΥΠΕΞ έστειλε ξεκάθαρη προειδοποίηση στην Τουρκία να αποφύγει τις προκλήσεις και να ακολουθήσει το διεθνές δίκαιο και μαντεύουμε ότι αυτό προκάλεσε την Τουρκία και συγκέντρωσε μεγάλες δυνάμεις στην περιοχή. Ξέρουμε την κυρία Μέρκελ, ξέρουμε τις κινήσεις, ξέρουμε ότι είναι άνθρωπος μεσολαβητής που επιλέγει τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών και δεν παίρνει το μέρος κάποιας πλευράς, και ξέρουμε τον κ. Ερντογάν, το ταμπεραμέντο του, έχει πολύ σκληρό ταμπεραμέντο και ξέραμε ότι σ αυτήν την κατάσταση ήταν σημαντικό να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να τον πείσει να κάνει πίσω και να μαζέψει τον στρατό του".
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση