GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Βόμβα” Τραμπ: Προτείνει να αναβληθούν οι προεδρικές εκλογές

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε σήμερα ότι ενδεχομένως οι ΗΠΑ θα πρέπει να “καθυστερήσουν τις προεδρικές εκλογές” που είναι προγραμματισμένες γ...

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε σήμερα ότι ενδεχομένως οι ΗΠΑ θα πρέπει να “καθυστερήσουν τις προεδρικές εκλογές” που είναι προγραμματισμένες για τις 3 Νοεμβρίου, ισχυριζόμενος ότι η διαδικασία της επιστολικής ψήφου θα καθιστούσε τις εκλογές του φθινοπώρου “τις πιο ανακριβείς και δόλιες στην ιστορία”.
Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει "μεγάλη ντροπή για τις ΗΠΑ", γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter, ζητώντας να καθυστερήσουν οι εκλογές έως ότου οι πολίτες να μπορούν να ψηφίσουν κανονικά και με ασφάλεια.


Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εκτιμάται πως θα αυξηθεί το ποσοστό των πολιτών που θα επιλέξει να ψηφίσει μέσω επιστολικής ψήφου στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Πάντως, σημειώνεται ότι ο Τραμπ δεν έχει καμία εξουσία να καθυστερήσει μονομερώς τις εκλογές, οι οποίες έχουν οριστεί για την πρώτη Τρίτη του Νοεμβρίου με βάση έναν νόμο του 19ου αιώνα, που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση