GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκοιμήθη ο Προηγούμενος της Μονής Προυσού Χρυσόστομος

Εκοιμήθη σε ηλικία 83 ετών ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Προυσού Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Δρόσος. Ο μακαριστός Γέροντας γεννήθηκε σ...

Εκοιμήθη σε ηλικία 83 ετών ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Προυσού Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Δρόσος.

Ο μακαριστός Γέροντας γεννήθηκε στο Εμπορείο της Σαντορίνης στις 17 Οκτωβρίου του έτους 1937, όπου και έζησε τα παιδικά του χρόνια.

Σε ηλικία 16 ετών έφυγε με την οικογένειά του για την Αθήνα. Μετά τις σπουδές του στην Σιβιτανίδειο Τεχνική Σχολή παρακολούθησε για μία τριετία το Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο της Τήνου.

Εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Γυθείου και Οιτύλου κυρό Σωτήριο ο οποίος του απένειμε και το οφίκιο του αρχιμανδρίτη.

Στην Ιερά Μητρόπολη Γυθείου και Οιτύλου διηκόνησε έως και το έτος 1979 οπότε και ακολούθησε τον άρτι χειροτονηθέντα αυτάδελφό του Μητροπολίτη Καρπενησίου κυρό Νικόλαο στη νεοσύστατη τότε Μητρόπολη Καρπενησίου.

Για τέσσερις δεκαετίες διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Προυσιωτίσσης την οποία ανεστήλωσε εκ βάθρων.

Διακρίθηκε για το φιλακόλουθο πνεύμα του, την φιλανθρωπία του, την αγάπη του προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

Το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντος θα μεταφερθεί, κατόπιν επιθυμίας του, στη γενέτειρά του, το Εμπορείο της Σαντορίνης.

Θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το απόγευμα της Παρασκευής 24ης Ιουλίου και ώρα 18:30 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου το βράδυ και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί ιερά αγρυπνία. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί το Σάββατο 25 Ιουλίου και ώρα 10:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση