GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ! «ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ» από τη διοργανώτρια της συγκέντρωσης στην πλατεία Βικτωρίας...

Ελένη Παπαδοπούλου Και τώρα κατάθεση ψυχής. Πρώτον να πω ότι δεν ήμουν μόνη μου σε όλο αυτό, αλλά ήταν μαζί και ο Γιάννης Παγώνης και ...

Ελένη Παπαδοπούλου
Και τώρα κατάθεση ψυχής. Πρώτον να πω ότι δεν ήμουν μόνη μου σε όλο αυτό, αλλά ήταν μαζί και ο Γιάννης Παγώνης και η Θωμαΐς Γιαννάτου από τον Άγιο Παντελεήμονα, που οργανώσαμε την συγκέντρωση.Εμείς δεν έχουμε κομματικό μηχανισμό να κινητοποιούμε, είμαστε απλοί κάτοικοι και τα κάνουμε όλα μόνοι μας, τα πανό, τις αφίσες, τα τηλέφωνα, τα καλέσματα. Δεν είναι εύκολο.
Ερχονται και μου λένε το ένα και το άλλο, δεν είχε πολύ κόσμο, και γιατί ήταν αυτός;, εμείς φύγαμε οταν ήρθε ο άλλος, εμείς δεν ήρθαμε γιατί φοβόμαστε, λες κι εμείς ας πούμε λύσαμε τις κοτσίδες μας και αρχίσαμε να τρέχουμε ανέμελοι στα λιβάδια του Κωνσταντίνου και της παρέας του. Και κανείς δεν καταλαβαίνει ότι για να γίνει όλο αυτό και να πετύχει και να είμαστε ασφαλείς απέναντι στους κάφρους και να μείνουμε εκεί και να μην μας διαλύσουν και να στείλουμε το μήνυμα και να έρθουν και σοβαροί άνθρωποι εμάς μας έχει φύγει η ψυχή.
Το ότι άνθρωποι χωρίς κομματικό μηχανισμό διοργάνωσαν δύο φορές κιόλας συγκέντρωση απέναντι σε αντισυγκέντρωση και δεν άνοιξε μύτη, δεν διαλύθηκε η συγκέντρωση μας, στείλαμε το μήνυμα και μάλιστα τώρα διώξαμε τους άπλυτους και τελικά τους πήραμε την πλατεία, χωρίς γρατζουνιά είναι τρομερή επιτυχία και σημαίνει δύναμη κι ας μην το καταλαβαίνουν όλοι. Προσωπικά δεν γνωρίζω άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.
Η συγκέντρωση είναι στην καρδιά της πρωτεύουσας, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει τεράστιο πολιτικό ζήτημα και μιντιακό ενδιαφέρον. Δεν είναι μάζωξη στην τραχανοπλαγιά. Θέλει λεπτούς χειρισμούς, ευελιξία, αντανακλαστικά, δεν είναι απλό θέμα μία συγκέντρωση σε εμάς.
Την συγκέντρωση την ανακοινώσαμε εδώ μέσα Δευτέρα βράδυ και την κάναμε Τετάρτη απόγευμα. Μόνο μία μέρα προετοιμασίας είχαμε με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συμμετοχή.
Δεν μπορώ να ακούω το "έφυγα όταν ήρθε ο Κασιδιάρης", γιατί αν σκεφτόμασταν έτσι όλοι και φεύγαμε κι εμείς που ήμασταν μπροστά, γιατί δεν μας αρέσει ο αυτός και ο εκείνος, για πείτε μου τί θα γινόταν; Ποιός θα κέρδιζε από όλο αυτό. Εμείς όχι πάντως.
Ήρθαν άνθρωποι από άλλες περιοχές και έφευγαν οι δικοί μας γιατί δεν τους άρεσε ο Μπογδάνος των μεν, δεν ήθελαν τον Κασιδιάρη οι δε. Λες και τους είχαμε καλέσει σε πάρτυ ας πούμε και διαλέγαμε τους καλεσμένους.
Με έπαιρναν τηλέφωνο να βγάλω λέει ανακοίνωση ότι δεν είμαστε ΧΑ, γιατί αλλιώς δεν έρχεται η Κούλα, η Σούλα και η Μπούλα.
Τα πανό, άπειροι γαρ, τα τελειώσαμε στις 5. Εχουμε κι εμείς άλλες δουλειές και υποχρεώσεις. Δεν είμαστε επαγγελματίες διαδηλωτές.
Οι άπλυτοι με έχουν κάνει φίρμα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, και έχω τον έναν και τον άλλον να μου λέει ότι φοβόταν να έρθει. ΟΚ, με το Ισλαμαμπάντ στην πόρτα του προφανώς αισθάνεται ασφάλεια.
Κάποιοι νομίζουν ότι είναι εύκολο να στέκεσαι απέναντι σε τάγματα εφόδου και να στοχοποιείσαι. Δεν είναι.
Για τον λόγο αυτό ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους ήρθαν χτες στο πλευρό μας και κάθησαν μέχρι τέλους. Μας δίνει μεγάλη δύναμη.
Συνεχίζουμε δυνατά!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση