GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέτσας: Θα διευρυνθεί το πρόγραμμα "Συν-Εργασία" - ΒΙΝΤΕΟ

Για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, τη στήριξη του τουριστικού κλάδου και το νομοσχέδιο για τις πορείες, μίλησε ο κυβερνητι...

Για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, τη στήριξη του τουριστικού κλάδου και το νομοσχέδιο για τις πορείες, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της λεγόμενης “λευκή λίστας” των χωρών με ελεύθερη είσοδο επισκεπτών στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: "Η ΕΕ μετά από πολλές συζητήσεις πολλών ημερών καταλήξαμε σε μια κοινή συμφωνία, που περιορίζει τις προσδοκίες που υπήρχαν λίγες ημέρες πριν, καθώς υπάρχει μια λίστα χωρών από τις οποίες θα αποδεχόμαστε επισκέπτες, αλλά βάζουμε αρκετούς περιορισμούς τόσο στα χερσαία σύνορα όσο και σε πτήσεις από χώρες όπως η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί δυστυχώς οι επιδημιολογικοί κύκλοι δεν είναι τόσο συγχρονισμένοι όσο θα θέλαμε. Άρα αυτό περιορίζει τον κύκλο των ανθρώπων που θα δεχθούμε με έναν σαφή οικονομικό αντίκτυπο, αλλά ταυτόχρονα περιορίζει και τον κίνδυνο διασποράς του ιού στη χώρα μας λόγω εισαγόμενων κρουσμάτων. Θα παρακολουθούμε κάθε 15 ημέρες αυτήν την εξέλιξη, θα επικαιροποιούμε τη λίστα μας και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα. Επειδή όμως φαίνεται πράγματι να ψαλιδίζονται λίγο οι προσδοκίες εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, περισσότερο την οικονομία και τον κόσμο της εργασίας", υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναγνώρισε την αγωνία των επαγγελματιών στον τουριστικό κλάδο, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται. "Εμείς οφείλουμε να αναπληρώσουμε μέρος του εισοδήματος που θα χαθεί", είπε ο κ. Πέτσας, προκειμένου να μειώσουμε και την έκταση της ύφεσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε, επίσης, να σχολιάσει την γκρίνια που υπάρχει στην αγορά για τις τράπεζες και το πρόγραμμα "Συν-Εργασία".

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση