GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πύρινος εφιάλτης στην Ηλεία - Ανεξέλεγκτη η φωτιά - ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Ενισχύθηκαν εκ νέου οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ηλεία για την αντιμετώπιση της φωτιάς που κατακαίει δασική έκταση σ...

Ενισχύθηκαν εκ νέου οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ηλεία για την αντιμετώπιση της φωτιάς που κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή Γραμματικό, Λαντζοΐου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή βρίσκονται 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα.

Επίσης, έχει αυξηθεί και ο αριθμός των υδροφόρων οχημάτων και των μηχανημάτων έργου της αυτοδιοίκησης, που συντρέχουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ilialive.gr, η φωτιά ξεκίνησε από τη θέση Γραμματικό στο Λαντζόι και επεκτάθηκε προς Χελιδόνι και Ηράκλεια, με το πύρινο μέτωπο να σπάει σε τρία τμήματα. Στην Ηλεία ξυπνούν μνήμες από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και όλος ο μηχανισμός είναι επί ποδός για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολή, καθώς η φωτιά πλησιάζει προς το Χελιδόνι και οι Αρχές είναι σε εγρήγορση στην περίπτωση που απαιτηθεί να γίνει εκκένωση. Ήδη, έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι της κοινότητας Χελιδόνι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν συγκεντρωθεί, για προληπτικούς λόγους, σε ασφαλές σημείο της κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση