GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εύβοια: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στους Ραπταίους - Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στους Ραπταίους του Δήμου Καρύστου στην Εύβοια. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση και η μάχη των πυροσβεστώ...

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στους Ραπταίους του Δήμου Καρύστου στην Εύβοια. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση και η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες είναι δύσκολη καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και εδώ και λίγη ώρα επιχειρούν δύο ελικόπτερα και τέσσερα canadair σε συνδυασμό με τα επίγεια μέσα (45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα). Συνεχώς μεταφέρονται ενισχύσεις και από τη γύρω περιοχή.

Στο μεταξύ σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Δήλησου προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς εκτίμησε ότι οι πολύ ισχυροί άνεμοι, που ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ, έχουν δυσχεράνει την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Μπορεί η βλάστηση να είναι χαμηλή, καθώς η περιοχή έχει καεί και στο παρελθόν, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι αποτελούν τον σύμμαχο της φωτιάς, που έχει επεκταθεί. Στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν περισσότεροι από 80 πυροσβέστες, 28 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Επικοινωνία είχε και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με τον δήμαρχο Καρύστου για τη μεγάλη πυρκαγιά όπως αναφέρει το evima.gr. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αφού ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για την εξέλιξη της φωτιάς ανέφερε στον Λευτέρη Ραβιόλο ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή φωτό και βίντεο: evima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση