GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύνοδος Κορυφής: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης

«Νέες προτάσεις» για το σχέδιο ανάκαμψης αναμένονται σήμερα Σάββατο, δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου...

«Νέες προτάσεις» για το σχέδιο ανάκαμψης αναμένονται σήμερα Σάββατο, δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να πειστούν οι λεγόμενες φειδωλές χώρες, με επικεφαλής την Αυστρία και την Ολλανδία, και οι συζητήσεις να προχωρήσουν προς μια συμφωνία ανάμεσα στους 27, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι προτάσεις αυτές θα τεθούν «υπό διάφορα σχήματα» στις χώρες και στη συνέχεια στην Ολομέλεια της Συνόδου. Το ύψος του σχεδίου, ο καταμερισμός του ανάμεσα σε επιχορηγήσεις και δάνεια και οι όροι για τη λήψη των χρημάτων βρίσκονται στο επίκεντρο των διαφωνιών.
Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι τη νέα πρόταση για να γεφυρωθούν οι διαφορές, θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο Σαρλ Μισέλ θα ξεκινήσει σήμερα συναντώντας τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση