GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρυσοχοΐδης για Βασίλη Μάγγο: Θα διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση - ΒΙΝΤΕΟ

Στον θάνατο του 26χρονου Βασίλη Μάγγου αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λ...

Στον θάνατο του 26χρονου Βασίλη Μάγγου αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για ένα οδυνηρό και θλιβερό περιστατικό και σημειώνοντας πως η περίπτωση αυτή θα διερευνηθεί πλήρως.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε πως είναι θλιβερό να προσπαθούν κάποιοι να συνδέσουν το τραγικό γεγονός του θανάτου του 26χρονου με το περιστατικό που συνέβη ένα μήνα πριν και τις καταγγελίες για αστυνομική βία.

Υπογράμμισε επίσης πως “δεν έχουμε κανένα στοιχείο για την αιτία θανάτου” και πρόσθεσε ότι σήμερα θα γίνει η ιατροδικαστική έκθεση, όπως προβλέπουν οι νόμοι και όπως ζήτησε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με την παρουσία εισαγγελέα.

Σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργείου για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου, είπε ότι αναφέρει πως “κάποιοι επιχείρησαν -στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας που κάνουν να δείξουν ότι υπάρχει ασύστολη καταστολή από την αστυνομία– να συνδέσουν τον θάνατο του παιδιού με ένα γεγονός αστυνομικής βίας που συνέβη πριν 30 μέρες” για να προσθέσει πως “αυτό είναι απαράδεκτο”.

“Χάθηκε ένα παιδί 26 χρονών, ένα νέο παιδί. Είναι οδυνηρό για τους γονείς τους και θλιβερό για όλους μας. Ας δείξουμε λίγο σεβασμό. Επιχείρησαν να συνδέσουν τον θάνατο του παιδιού με την αστυνομική βία πριν έναν μήνα. Αυτό είναι ένα ψέμα με την έννοια ότι δεν έχουμε κανένα στοιχείο αυτή τη στιγμή για να πούμε από τι πέθανε. Σήμερα θα γίνει η ιατροδικαστική έκθεση, όπως προβλέπουν οι νόμοι, με την παρουσία εισαγγελέα, όπως ζήτησε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.. Νομίζω ότι γίνεται μία συστηματική προσπάθεια εδώ και ένα χρόνο να συνδέσουν την πολιτική του υπουργείου με την ανοχή ή ακόμα και την υποστήριξη στην αστυνομική βία”, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο ίδιος τόνισε ότι “από την ημέρα που έχουμε αναλάβει ως κυβέρνηση επιχειρείται να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει ένα όργιο καταστολής από την πλευρά της αστυνομίας". Διαμήνυσε επίσης ότι όποιος χρησιμοποιεί φονικά όπλα, όπως μολότοφ, εναντίον αστυνομικών ή δρα εναντίον της ανθρώπινης ζωής και ιδιωτικής περιουσίας, θα συλλαμβάνεται.

Δείτε τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση