GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστραλία: Ροζ σκάνδαλο πίσω από την "αναζωπύρωση" του κορονοϊού - ΒΙΝΤΕΟ

Δεύτερο κύμα κορονοϊού ταλανίζει την Αυστραλία και γι' αυτό ευθύνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι φρουροί ασφαλείας που παραδέχ...

Δεύτερο κύμα κορονοϊού ταλανίζει την Αυστραλία και γι' αυτό ευθύνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι φρουροί ασφαλείας που παραδέχτηκαν ότι έκαναν σεξ με ταξιδιώτες που βρίσκονταν σε καραντίνα σε πεντάστερο ξενοδοχείο. Τα ύποπτα κρούσματα του κορονοϊού έμεναν στο Stamford Plaza στη Μελβούρνη iόπου τους είπαν ότι έπρεπε να παραμείνουν στα δωμάτιά τους για 14 ημέρες στην κορύφωση της πανδημίας. Τώρα η πόλη της Μελβούρνης αντιμετωπίζει δεύτερο κύμα μολύνσεων με τον ιό και οι κάτοικοι πρέπει να παραμείνουν σπίτια τους διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο 1.625 δολαρίων. Η Πολιτεία της Βικτόρια κατέγραψε 77 νέα κρούσματα χθες, τον μεγαλύτερο αριθμό από τις 31 Μαρτίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων σε 289 από τη Δευτέρα. Η Μελβούρνη είχε νικήσει τον ιό από το τέλος Απριλίου και είχε μηδενικό αριθμό κρουσμάτων στις 5 Ιουνίου. Όμως, τώρα, οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται κι έτσι η πόλη τίθεται και πάλι σε lockdown με αστυνομικούς ελέγχους, εβδομάδες μετά που η Αυστραλία γιόρτασε που νίκησε τον κορονοϊό. Ήδη ξεκίνησε έρευνα για τα 31 νέα κρούσματα τα οποία συνδέονται με το πολυτελές ξενοδοχείο στη Μελβούρνη, με τους φρουρούς να αποκαλύπτουν ότι κοιμήθηκαν αρκετές φορές με κάποιους ταξιδιώτες που διέμεναν μόνοι στα δωμάτια του ξενοδοχείου, ενώ κάποιους από αυτούς τους πήγαν και σε μαγαζιά και πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα.
Ένας φρουρός ασφαλείας, που ονομάζεται Σαμ, πέρασε τους δύο τελευταίους μήνες, δουλεύοντας σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη. Μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στο 9News, είπε πως οι συνάδελφοί του έμπαιναν στους ανελκυστήρες με ομάδες ταξιδιωτών, τους συνόδευαν στην άσκησή τους και μετά έβγαιναν έξω κανονικά παρά τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. "Στο διάλειμμά τους, οι φρουροί έπαιρναν το διάλειμμα και πήγαιναν σε εστιατόρια, ταχυφαγεία και παντού και εξέθεταν τον καθένα σε κίνδυνο. Προσπαθούσαμε να ελέγξουμε τον ιό αλλά ο τρόπος με τον οποίο έκαναν τα πάντα, πιστεύω μεταδίδαμε τον ιό και δεν τον ελέγχαμε". Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι του είπαν να μην κάνει τεστ για κορονοϊό για να μην βγει θετικός και δεν θα μπορούσε να δουλεύει. "Όταν ήξερα ότι υπήρχαν θετικά κρούσματα στο ξενοδοχείο, τους ρωτούσα αν έπρεπε να πάω για τεστ ή οτιδήποτε. Και μου έλεγαν "όχι, όχι μην ανησυχείς, μην αγχώνεσαι γιατί χρειαζόμαστε ανθρώπους, και αν πας για τεστ θα σου ζητήσουν να αυτοαπομονωθείς, οπότε μην πας, θα σου πούμε πότε να πας να κάνεις τεστ" εξομολογήθηκε.
Άλλος φρουρός, πάλι υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είπε στο Today ότι εκπαιδεύθηκε για πέντε λεπτά πριν από την πρώτη του βάρδια.
Φέρεται οι φρουροί ασφαλείας, επίσης, να αγνόησαν το πρωτόκολλο και επέτρεψαν σε οικογένειες να πηγαινοέρχονται στα δωμάτια και να παίζουν χαρτιά ενώ έμπαιναν στους ίδιους ανελκυστήρες μαζί τους συνοδεύοντάς τους για γυμναστική. Μέρος της έρευνας θα είναι αυτές οι καταγγελίες ότι άνδρες της ασφάλειας ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με κάποιους επισκέπτες, περιλαμβανομένων και αυτών που ήταν σε απομόνωση στα ξενοδοχεία. Οι καταγγελίες αυτές έχουν γίνει γνωστές σε κύκλους της αστυνομίας και της κυβέρνησης όπως και στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, σύμφωνα με τη Herald Sun.
Ο πρωθυπουργός της Βικτόρια Ντάνιελ Άντριους είπε στη Herald Sun ότι υπήρξαν κάποιες παραβιάσεις από το προσωπικό στα ξενοδοχεία, περιλαμβανομένων των Stamford Plaza και Rydges στο Σουάνστον, επίσης στη Μελβούρνη, όπου είναι ξενοδοχεία αναφοράς. Επεσήμανε ότι τα τεστ DNA έδειξαν πως ένας αριθμός περιπτώσεων μπορεί να συνδεθεί με το προσωπικό στα ξενοδοχεία που παραβίασαν τα γνωστά και νατανοητά πρωτόκολλα ελέγχου της λοίμωξης. "Τα τεστ αποδεικνύουν αναμφίβολα πως αν όχι ακριβώς τώρα, σίγουρα όμως πριν από βδομάδες, υπήρξε σημαντικό πρόβλημα ελέγχου της λοίμωξης. Αυτό είναι απαράδεκτο για εμένα. Είμαι βέβαιος ότι είναι απαράδεκτο και για όλους εκείνους που θα επηρεαστούν από τους περιορισμούς τους οποίους πρέπει να ξαναεπιβάλουμε".
Σύμφωνα με τους αρμόδιους οι παραβιάσεις των πρωτοκόλλων υγείας φέρεται να έγιναν τέλος Μαΐου και αρχές Ιουνίου, με αναφορές από το The Age να σημειώνουν ότι οι παραβιάσεις από τους φρουρούς ασφαλείας ευθύνονται άμεσα για 51 από τις νέες υποθέσεις. Το προσωπικό φέρεται να μολύνθηκε, να τον μετέφερε στα προάστια και έτσι να πυροδότησε τη μετάδοση στην κοινότητα. Άλλα κρούσματα συνδέονται με το ξενοδοχείο Rydges.
Επιπλέον κατά την έρευνα θα εξεταστούν και καταγγελίες ότι εταιρείες σεκιούριτι ακολούθησαν την τακτική του "ghosting", διογκώνοντας τον αριθμό των απασχολούμενων φρουρών που εκτελούσαν καθήκοντα προκειμένου να χρεώσουν παραπάνω την κυβέρνηση και τους φορολογουμένους για τις υπηρεσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση