GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτιά στο Μάτι: Οι καταγγελίες του πραγματογνώμονα για τη δολιοφθορά στη μηχανή του και τα απειλητικά μηνύματα

“Σεισμό” έχει προκαλέσει η καταγγελία του αξιωματικού της Πυροσβεστικής στον οποίο ανατέθηκε από την Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις τυ...

“Σεισμό” έχει προκαλέσει η καταγγελία του αξιωματικού της Πυροσβεστικής στον οποίο ανατέθηκε από την Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις τυχόν ευθύνες των αρμοδίων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σε δημοσίευμα της “Καθημερινής”, που αποκάλυψε και ηχητικά ντοκουμέντα, αναφέρεται πως ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, φέρεται να προέτρεψε τον Δημήτρη Λιότσο να αποκρύψει στοιχεία και να αποδώσει την εξάπλωση της φωτιάς στους ανέμους, την καύσιμη ύλη, την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση. Όλα αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να τα έλεγε ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής, ισχυριζόμενος ότι ακολουθούσε εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Πριν λίγους μήνες, τον περασμένο Οκτώβριο, ο πραγματογνώμονας αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσος, είχε καταγγείλει πως δεχόταν απειλητικά μηνύματα. Μιλώντας τότε στην τηλεόραση του OPEN, είχε πει πως “από τη στιγμή που παρέδωσα το πόρισμα και μετά, συνέβησαν γεγονότα. Όμως, οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, παύουν πλέον να είναι συμπτώσεις”.

Κατήγγειλε πως πρώτα επιχείρησαν δολιοφθορά στη μηχανή του, “κλείνοντας τον κεντρικό άξονα με σκοπό να προκληθεί ατύχημα” και στη συνέχεια έκλεψαν τη μηχανή. Παράλληλα, τόνισε πως είχε δεχτεί απειλητικά μηνύματα μετά τη σύνταξη του πορίσματος και όλα αυτά -είχε πει- πως θα τα καταθέσει στον εισαγγελέα.

Δείτε τι είχε δηλώσει στο ΟΡΕΝ:

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο Θέμης Σοφός που ήταν τότε δικηγόρος του πραγματογνώμονα, είπε πως είχε υποβάλει μήνυση για δολιοφθορά που είχε διαπιστώσει στη μοτοσικλέτα του, "η οποία ήταν τόσο σημαντική που θα μπορούσε να στοιχίσει και τη ζωή του". "Οι μηχανικοί δε και οι τεχνικοί που εξέτασαν τη μοτοσικλέτα του είχαν βεβαιώσει ότι αυτή η βλάβη και η φύση της βλάβης δεν θα μπορούσε να είναι τεχνικά εξηγήσιμη, παρά μόνο με ανθρώπινο χέρι", τόνισε.

"Εγώ δεν μπορώ να σας μεταφέρω ό,τι μου είχε πει ο ίδιος, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εγώ του συνέστησα τότε να μείνει προσηλωμένος και αφοσιωμένος στο έργο του ως πραγματογνώμονας μίας ανείπωτης τραγωδίας και να εξετάσει όλες τις περιστάσεις, ανεξαρτήτως έκτασης, βάθους και ύψους της ιδιότητας των προσώπων που εξέταζε, ανεπηρέαστα από οποιαδήποτε προσπάθεια είτε απομόνωσής του είτε ενδεχομένως πρόκλησης φόβου", είπε ο κ. Σοφός. Όπως υπογράμμισε, "αυτή η προσπάθεια που έκανε αυτός ο άνθρωπος μόνος του να εξετάσει τις ευθύνες υψηλά ιστάμενων προσώπων, πολλές φορές ενδεχομένως και προϊσταμένων του ή προϊσταμένων άλλων υπηρεσιών, είναι αξιέπαινη" και πρόσθεσε ότι "τον λόγο γι' αυτές τις καταγγελίες έχει η Δικαιοσύνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση