GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΟΠΥΥ: Έρχεται ηλεκτρονικό εισιτήριο για φάρμακα καρκινοπαθών - Η διαδικασία

Τέλος στις ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δίνει η δυνατότητα ηλεκτρονικού εισιτηρίου για παραλαβή φαρμάκων υψηλού κόστους, όπως είναι τα ο...

Τέλος στις ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δίνει η δυνατότητα ηλεκτρονικού εισιτηρίου για παραλαβή φαρμάκων υψηλού κόστους, όπως είναι τα ογκολογικά, που έχουν πλέον οι ασφαλισμένοι. Η νέα υπηρεσία που έχει τεθεί ήδη σε πιλοτική λειτουργία για τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι εύκολη στη χρήση, καθώς δεν χρειάζεται κάποια εγγραφή. Μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (https://eticket.eopyy.gov.gr) μπορεί ο δικαιούχος Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) να εκδώσει ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή ή το κινητό του αριθμό προτεραιότητας για εξυπηρέτηση από επιλεγμένα φαρμακεία.
Η διαδικασία έχει ως εξής, όπως περιγράφεται σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου. Ο δικαιούχος την ημέρα που επιθυμεί να επισκεφθεί το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να μπει στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.eopyy.gov.gr) και να επιλέξει το «Ηλεκτρονικό Εισιτήριο ΦΥΚ». Κατόπιν θα επιλέξει το φαρμακείο που συνήθως πηγαίνει και που έχει το σκεύασμά του και πατώντας την «Εκδοση Εισιτηρίου» θα λάβει το εισιτήριό του. Ο ασφαλισμένος θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το χρόνο αναμονής, καθώς ο αριθμός προτεραιότητας αναγράφεται στο ηλεκτρονικό του εισιτήριο. Ετσι, μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη της σειράς προτεραιότητας στο φαρμακείο που τον ενδιαφέρει και να προγραμματίζει την άφιξή του στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ χωρίς αναμονές και ταλαιπωρία.
Παράλληλα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο «τρέχει» και σύστημα ραντεβού. Προς το παρόν εφαρμόζεται πιλοτικά για σκευάσματα κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας στο κεντρικό φαρμακείο ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα και στο κεντρικό της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερα από 450 ραντεβού. Η συγκεκριμένη υπηρεσία διαφέρει από την παραπάνω, καθώς κλείνεται ραντεβού στην ημέρα που βολεύει τον ασφαλισμένο να παραλάβει το φάρμακό του, με την προϋπόθεση να είναι διαθέσιμο την ημέρα που θέλει. Σταδιακά, τα ηλεκτρονικά ραντεβού θα επεκταθούν και για τα ογκολογικά σκευάσματα.
Οι νέες αυτές υπηρεσίες εντάσσονται στο πλαίσιο των τεχνολογικών παρεμβάσεων του ΕΟΠΥΥ που γίνονται με σκοπό την εξάλειψη των ουρών της ντροπής.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Βασίλης Πλαγιαννάκος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι έχουν ήδη κατατεθεί περισσότερες από 2.300 αιτήσεις για παράδοση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία (μέχρι τέλος Ιουνίου), από τα οποία ήδη έχουν εκτελεστεί 1.725 αιτήματα. «Αξιοσημείωτο είναι ότι από την αρχή του μέτρου έως το τέλος Μαΐου είχαν κατατεθεί συνολικά 1.387 αιτήματα, ενώ μέσα στον Ιούνιο κατατέθηκαν 917 αιτήματα, κάτι που δείχνει ότι η νέα υπηρεσία “κερδίζει” όλο και περισσότερους δικαιούχους ΦΥΚ», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση