GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ - Στο επίκεντρο οι εξελίξεις με την Τουρκία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε την Τρίτη το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με όσα μετέδω...

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε την Τρίτη το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ1, η Άνγκελα Μέρκελ συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για τη στάση της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και για το πακέτο των 72 δισ. ευρώ που εξασφάλισε η Ελλάδα. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στη Γερμανίδα Καγκελάριο το θέμα των εξελίξεων με την Τουρκία.
Σημειώνεται ότι η επικοινωνία ήρθε μετά μετά την προκλητική ενέργεια των Τούρκων να εκδώσουν NAVTEX για έρευνα στα ανοιχτά του Καστελλόριζου, αλλά και τις αερομαχίες πάνω από Καστελλόριζο, Στρογγύλη και Ρω.
Το βράδυ της Τρίτης η Μέρκελ είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας δεν αναφέρεται αν συζήτησαν και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, Ερντογάν και Μέρκελ συζήτησαν τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία, τις εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις τους και ιδιαίτερα την οικονομία και τον τουρισμό καθώς και θέματα συνεργασίας μετά την περίοδο της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση