GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρωκοινοβούλιο: Η συμφωνία δεν αρκεί

Την αντίθεσή τους αναφορικά με το μακροπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο το διάστημα 2021/27 βάσει της συμφωνίας της συνόδου κορυφής, εξ...

Την αντίθεσή τους αναφορικά με το μακροπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο το διάστημα 2021/27 βάσει της συμφωνίας της συνόδου κορυφής, εξέφρασε και εμπράκτως το ΕυρωπαΪκό Κοινοβούλιο, καθώς την Πέμπτη με 462 ψήφους υπέρ και 150 κατά, ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο ζητούν να μην ισχύσουν οι περικοπές που αφορούν την έρευνα, την κλιματική αλλαγή και την εκπαίδευση.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι «υπάρχει μια πρόταση στο τραπέζι, αλλά θα θέλαμε να την βελτιώσουμε, προσπαθώντας να πάρουμε απαντήσεις σε ορισμένες από τις περικοπές που θεωρούμε αδικαιολόγητες. Αν θέλουμε να επενδύσουμε στις επόμενες γενιές δεν νοείται να κάνουμε περικοπές στην έρευνα, την εκπαίδευση και στο πρόγραμμα Erasmus».

Από τη μεριά του ο Μάνφρεντ Βέμπερ ο επικεφαλής της μεγαλύτερης πολιτικής παράταξης εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επισημαίνει ότι οι περικοπές στην έρευνα και την καινοτομία τοποθετεί την Ευρώπη ουραγό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι Ευρωβουλευτές επίσης επιθυμούν τη διασφάλιση του κράτους δικαίου, ζητώντας οι εκταμιεύσεις από τις χώρες να συνδέονται με την τήρηση των αρχών αυτών και απαιτούν ξεκάθαρους όρους με τους οποίους η χρηματοδότηση στις χώρες που δεν σέβονται τις δημοκρατικές αξίες θα παγώνει.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν δήλωσε ότι «η προστασία του προϋπολογισμού και του κράτους δικαίου συμβαδίζουν» και πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί η «πρόταση του 2018 και θα θα γίνει προσπάθεια να διασφαλίσθει ότι η πρότασή μας του 2018 θα προωθηθεί και θα βελτιωθεί».

«Κανένα ευρώ δεν θα πρέπει να πάει σε εκείνες τις κυβερνήσεις που θα παραβιάζουν τις θεμελιώδεις αξίες μας», δήλωσε η επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ , προειδοποιώντας ότι η παράταξή της «θα παραμείνει πολύ σταθερή έναντι κάθε πρότασης που θέτει σε κίνδυνο το κράτος δικαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση