GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λευκορωσία: Ο πρόεδρος απελαύνει ξένους δημοσιογράφους ως υπαίτιους για τις ταραχές

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο που βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια της προεκλο...

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο που βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ζήτησε να απελαύνονται οι ξένοι δημοσιογράφοι «που απευθύνουν εκκλήσεις για ταραχές».
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Λευκορωσία εντείνονται πριν τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισαν οι αρχές τον κορονοϊό και εξαιτίας της επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης. Σύμφωνα με τα στοιχεία των οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας έχουν συλληφθεί περισσότερα από 1100 άτομα που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Ο Λουκασένκο κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης κατηγόρησε τα ξένα μέσα ενημέρωσης ότι υποκινούν τις διαδηλώσεις.
«Δεν μιλάω μεροληπτικά, είναι αυτοί που απευθύνουν εκκλήσεις για μαζικές ταραχές. Γιατί το ανέχεστε αυτό;» δήλωσε ο Λουκασένκο και συνέχισε: «Δεν πρέπει να περιμένετε το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας. Διώξτε τους από δω, αν δεν αυτοί δεν τηρούν τους νόμους μας και καλούν τον κόσμο σε συγκεντρώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση