GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χατζηδάκης: Πολεοδομικό Σχέδιο παντού με αλλαγές στη δόμηση -ΒΙΝΤΕΟ

Για το Πολεοδομικό και Χωροταξικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,...

Για το Πολεοδομικό και Χωροταξικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι «είναι οριζόντια και πολύ μεγάλη παρέμβαση για να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να έρθουν στην χώρα επενδύσεις, να προστατευθούν οι περιουσίες και οι ιδιοκτησίες, αλλά και να προστατευθεί το Περιβάλλον. Προσπαθούμε μέσα στα επόμενα 10 χρόνια να καλύψουμε όλη την χώρα με τοπικά πολεοδομικά σχέδια, καθώς σήμερα έχουμε μόνο στο 20% της επικράτειας και εκεί όχι πλήρη. Παράλληλα περιορίζουμε την εκτός σχεδίου δόμηση, με μεσοσταθμικό περιορισμό 10% για τα σπίτια και 33% για την βιομηχανία, δίνοντας κίνητρα για να πάνε οι βιομηχανίες σε βιομηχανικά πάρκα», επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Συμπλήρωσε, παράλληλα, ότι «τα 4 στρέμματα θα είναι οικοδομήσιμα, δεν αλλάζει η αρτιότητα, αλλά καταργούνται οι αποκλίσεις. Το από εκεί και κάτω... Θα παραμείνει μία μεταβατική περίοδος δύο ετών, όπου κάποιος με εκτός σχεδίου ιδιοκτησία θα μπορεί να βγάλει άδεια οικοδόμησης, ενώ παράλληλα προωθούμε την ευχέρεια να χτίσει κάποιος εντός σχεδίου και όπως πρέπει».

Για το Κτηματολόγιο, ο κ Χατζηδάκης είπε ότι «θα υπάρξουν πρόστιμα από 300 έως και 2.000 ευρώ και επιπλέον προσαυξήσεις, για όσους απλώς αμελούν να δηλώσουν τα ακίνητα τους, κρατώντας “ομήρους” και όλους τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες και την περιοχή, καθώς το μέτρο είναι κυρίως αναπτυξιακό».

«Οι δασικοί χάρτες προχωρούν κανονικά. Όπως “έτρεχαν” μέχρι τώρα, θα ολοκληρώνονταν για την μισή χώρα σε 27 χρόνια, ενώ εμείς επιδιώκουμε να έχουν ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Ανάλογα κινούμαστε με τα πολεοδομικά σχέδια» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης. Σε ό,τι αφορά το Μάτι, ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι είναι σε διαβούλευση το Πολεοδομικό Σχέδιο για την περιοχή, προσθέτοντας «καταλαβαίνω τις ενστάσεις των κατοίκων, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε μια καινούρια αρχή, χωρίς να αλλάξουμε τίποτα. Το αντιλαμβάνονται αυτό και οι ίδιοι οι κάτοικοι».

Επίσης, τόνισε ότι «με το νομοσχέδιο αντιμετωπίζεται και το ζήτημα της μεταφοράς του συντελεστή δόμησης, στην βάση της νομολογίας των δικαστηρίων, κάνοντας την “Ψηφιακή Τράπεζα Γης”», προσθέτοντας ότι «τα αυθαίρετα μένουν έξω από την λογική της μεταφοράς συντελεστή δόμησης, ενώ υπάρχουν και νέα στοιχεία όπως είναι η “απόσυρση κτηρίων” και η “απαλλοτρίωση ορόφων”».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση