GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Ο Μ. Σφακιανάκης (της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) κατηγορούμενος για τη δολοφονία Γκιόλια...

Δέκα χρόνια μετά την εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια,  νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως προκαλούν αίσθηση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για...

Δέκα χρόνια μετά την εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια, νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως προκαλούν αίσθηση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για τη δολοφονία κατηγορείται από τη Δικαιοσύνη σε βαθμό κακουργήματος πρόσωπο υπεράνω υποψίας που υπηρετούσε τότε ως διοικητής σε νευραλγική κρατική υπηρεσία. Όπως προκύπτει από την απόφαση του Ζ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, ο εν λόγω κρατικός αξιωματούχος ήταν στρατηγικός εταίρος με τον Σωκράτη Γκιόλια στο blog «Τroktiko». Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τον πρώην Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μάνο Σφακιανάκη (απόστρατο Στρατηγό) ο οποίος παραπέμπεται για κακούργημα.

Φέρεται ότι ήταν αυτός που τον ενημέρωνε για τις κινήσεις των διωκτικών αρχών και του υποδείκνυε μεθόδους, προκειμένου να αποφεύγει τους ελέγχους. Του παρείχε επίσης τεχνογνωσία για ζητήματα ασφαλούς επικοινωνίας με τη χρησιμοποίηση κινητών από ξένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ενώ τον ενημέρωνε σε καθημερινή βάση για τους κινδύνους που διέτρεχε. Κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και αναμένεται να καταθέσει για το παρασκήνιο της δολοφονίας Γκιόλια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της απόφασης είχε ενημερώσει τον Σωκράτη Γκιόλια 15 μέρες νωρίτερα για το "συμβόλαιο θανάτου". Το περίεργο είναι ότι ο ίδιος κρατικός αξιωματούχος είχε ενημερώσει και τον  εκδότη Θέμο Αναστασιάδη ότι είχε υπογραφεί συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του με αποτέλεσμα να φύγει μαζί με την οικογένειά του στην Ελβετία. Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς γνώριζε ένας κρατικός αξιωματούχος για συμβόλαια θανάτου.

Ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010 έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Ο Γκιόλιας πυροβολήθηκε 16 φορές από μικρή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών με προκήρυξή της που στάλθηκε στα Νέα στις 27 Ιουλίου, ενώ, ως σήμερα, οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι. Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, χτύπησαν το κουδούνι νωρίς το πρωί και με κάποια πρόφαση του ζήτησαν να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου και τον περίμεναν για να τον πυροβολήσουν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα δέχτηκε και τις 16 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω, ενώ δέχτηκε και τρεις σφαίρες στο κεφάλι. Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι τα δύο όπλα των δραστών χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση