GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανίδα υπ. Άμυνας: Η Μέρκελ παρενέβη για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Επιβεβαίωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας ότι η Άνγκελα Μέρκελ παρενέβη ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας....

Επιβεβαίωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας ότι η Άνγκελα Μέρκελ παρενέβη ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Σε δήλωσή της, το απόγευμα της Πέμπτης, η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ έκανε επίσης λόγο για «μεγάλη εμπιστοσύνη» που απολαμβάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στις δύο πλευρές.

«Το ότι αυτή τη στιγμή έχουμε εντάσεις μεταξύ των δύο εταίρων του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας και της Ελλάδας, είναι εμφανές. Το ότι πριν από λίγο καιρό είχαμε μια ειδική περίπτωση μεταξύ δύο άλλων εταίρων στο ΝΑΤΟ, της Τουρκίας και της Γαλλίας, είναι επίσης γνωστό. Το βασικό πλεονέκτημα της Γερμανίας και αυτής της κυβέρνησης, και της Καγκελαρίου στην κορυφή της, είναι ότι και προς τις δύο πλευρές -τόσο προς την κατεύθυνση της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας- απολαμβάνουμε μεγάλη εμπιστοσύνη», δήλωσε η υπουργός Άμυνας τονίζοντας ότι ακριβώς για αυτό «δεν είναι τυχαίο ότι ιδιαίτερα η Καγκελάριος παρενέβη ή εκλήθη να παρέμβει».

Διαβεβαίωσε δε ότι το ίδιο ισχύει και για όλη τη γερμανική κυβέρνηση -και για το υπουργείο Εξωτερικών και για το υπουργείο Άμυνας: «Αξιοποιούμε και αξιοποιήσαμε και κατά το παρελθόν τις επαφές μας, ώστε να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση», κατέληξε η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση