GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον Νίκο Χαρδαλιά

Δείτε  την ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Όπως ανακοίνωσε ο ...

Δείτε  την ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, από αύριο 29 Ιουλίου, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική, εκτός όσων ισχύουν έως σήμερα, για το προσωπικό και σε καταστήματα λιανικής και γραφεία όπου υπάρχει επαφή με το κοινό, όπως ΔΕΚΟ και τράπεζες. Για το κοινό, επισκέπτες και πελάτες, σε ΔΕΚΟ τράπεζες, καταστήματα τροφίμων όπως φούρνοι και κρεοπωλεία, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. 
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Αττική και 66 στη Θεσσαλονίκη. Από τα 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική, τα 36 νοσηλεύονται, ενώ 109 άνθρωποι είναι σε κατ οίκον απομόνωση. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το 72% είναι σε τρεις συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες, μεταξύ των οποίων και το κέντρο της Αθήνας. 
Επίσης, είπε ότι 596 άτομα έχουν τεθεί σε απομόνωση ως στενές επαφές των κρουσμάτων. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, από τα 66 ενεργά κρούσματα, οι 8 ασθενείς νοσηλεύονται ενώ οι 58 παραμένουν σε κατ οίκον απομόνωση. 

 Αναλυτικά:
Μετά από εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση αποφάσισε την υποχρεωτική χρήση μάσκας από αύριο Τετάρτη 29/07 στις εξής περιπτώσεις:
 Για προσωπικό σε καταστήματα λιανικής και σε γραφεία που υπάρχει επαφή με το κοινό όπως ΔΕΚΟ, τραπεζες δημοτικά καταστήματα 
 Και για το κοινό δηλαδή για επισκέπτες και για πελάτες σε γραφεία όπως ΔΕΚΟ, τράπεζες δημοτικά καταστήματα 
 Σε καταστήματα τροφίμων όπως φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία
 Σε καταστήματα λιανικής καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. 
 Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι ήδη υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρόλει), στα ταξί και τα επαγγελματικής χρήσης οχήματα για τους επιβάτες και τον οδηγό, στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές. 

 Τι θα γίνει με τις Εκκλησίες 
 Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στους χώρους λατρείας και πως στη συντριπτική πλειοψηφία των Εκκλησιών οι κανόνες τηρούνται. Εξήγησε ότι αυτή την ώρα δεν εξετάζονται περαιτέρω μέτρα και εάν προκύψει τέτοια ανάγκη θα γίνει σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος και μετά από πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.
 Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού έως τις 26 Ιουλίου, στην Ελλάδα 4.193 κρούσματα εκ των οποίων τα 429 είναι ενεργά. Είπε ότι η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες, ως αποτέλεσμα των ενεργειών της κυβέρνησης που λαμβάνονται με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. «Όσον αφορά στην αύξηση εγχωρίων κρουσμάτων η κατάσταση δεν πρέπει ναι μεν να δημιουργεί πανικό αλλά ούτε και εφησυχασμό», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.
 Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον δείκτης rt, μια παράμετρος που όπως είπε παρακολουθείται στενά από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, σε συνδυασμό με τις ιχνηλατήσεις των εγχωρίων κρουσμάτων και τις σχετιζόμενες με Covid-19 νοσηλείες και νοσηλείες σε ΜΕΘ είναι γύρω στο 0,4 όπως εκτιμάται από τον ΕΟΔΥ.
 Το γεγονός πως ο αριθμός αυτός είναι σχετικά μικρός δεν οδηγεί σε εφησυχασμό. Η αύξηση κρουσμάτων σε αστικά κέντρα όπως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση