GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλεύρης: Ο Παπαγγελόπουλος ηθικός αυτουργός σε κατάχρηση εξουσίας - Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώτος ομιλητής - εισηγητής της ΝΔ στην Προανακριτική Επιτροπή, Θανάσης Πλεύρης είπε πως "...

Απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώτος ομιλητής - εισηγητής της ΝΔ στην Προανακριτική Επιτροπή, Θανάσης Πλεύρης είπε πως "λειτουργήσατε ως συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου». Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην άσκηση δίωξης σε βάρος της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη. «Μας λέγατε ότι δεν γίνεται να υπάρχει ηθικός αυτουργός χωρίς τον φυσικό αυτουργό. Η ελληνική Δικαιοσύνη είπε όμως ότι στο στάδιο του φυσικού αυτουργού υπάρχουν ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων και άσκησε ποινική δίωξη στον φυσικό αυτουργό. Άρα μας έχει ξεπεράσει η Δικαιοσύνη. Έρχεται μία απόφαση που μας λέει ότι πρέπει να ερευνηθεί αν υπήρξε κατάχρηση εξουσίας», σημείωσε ο κ. Πλεύρης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησε να απαξιώσει κάθε εισαγγελικό λειτουργό που αποκάλυψε τις πιέσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, δηλαδή και την Ελένη Ράικου, και τον Ιωάννη Αγγελή, και την Γεωργία Τσατάνη και την Ευγενία Κυβέλου, και τον Παναγιώτη Αθανασίου και πλέον στοχοποιεί και τον κ. Ζαχαρή.

Ο κ. Πλεύρης μίλησε για σχέδιο ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνδρομή δημοσιευμάτων που στοχοποιούσαν εισαγγελικούς λειτουργούς επειδή δεν υπέκυπταν στις πιέσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Αναφορικά με το ξεχωριστό κεφάλαιο αλλά συναφές με το αντικείμενο της έρευνας της προανακριτικής επιτροπής, δηλαδή, τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήθελε να στοχοποιήσει τη σύζυγο του νυν πρωθυπουργού. «Η υπόθεση είχε και οικονομικό όφελος είχε και πολιτικό όφελος επειδή θέλατε να χτυπήσετε και τον Αντώνη Σαμαρά με τον Σταύρο Παπασταύρου και τη Μαρέβα Γκραμπόφκσι», επισήμανε. «Καταλογίζουμε στον πρώην πρωθυπουργό πολιτική ευθύνη διότι έκλεινε το μάτι στον κ. Παπαγγελόπουλο, που ενορχήστρωνε όλο το πλαίσιο του παραδικαστικού και έστησε και τις πρακτικές του», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

«Εσείς δεν σεβαστήκατε τους νεκρούς στο Μάτι, με αυτά που ακούμε, θα σεβαστείτε τους 10 πολιτικούς; Παραβιάσατε κάθε νόμο. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς το κάνατε άρθρο στον Ποινικό Κώδικα. Ο ολοκληρωτισμός σας είναι αυτός που σας έκανε να πιστέψετε ότι θα κυβερνάτε για πάντα και θα φυλακίσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους! Ντροπή σας!», είπε ο κ. Πλεύρης, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση