GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Εμμανουέλ Μακρόν όρισε τον Jean Castex ως νέο Πρωθυπουργό της Γαλλίας όπως μετέδωσε εκτάκτως το France 24. Ο 55χρονος Ζαν Καστέ...

Ο Εμμανουέλ Μακρόν όρισε τον Jean Castex ως νέο Πρωθυπουργό της Γαλλίας όπως μετέδωσε εκτάκτως το France 24.

Ο 55χρονος Ζαν Καστέξ είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών. Προέρχεται από την γαλλική δεξιά κι έχει υπηρετήσει σε ανώτατες κρατικές και κυβερνητικές θέσεις. Στις δημοτικές εκλογές του 2020 επανεξελέγη δήμαρχος της πόλης Πραντ (Ανατολικά Πυρηναία) με το 76% των ψήφων.

Στις 2 Απριλίου 2020 επιφορτίσθηκε από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ με την εκπόνηση και εφαρμογή του σχεδίου σταδιακής άρσης των μέτρων του lockdown για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 στην Γαλλία.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ παραιτήθηκε και οΕμάνουελ Μακρόν ήταν σε αναζήτηση νέου Πρωθυπουργού. Όπως ανέφερε η Le Figaro, ο Πρόεδρος και ο επικεφαλής της Κυβέρνησης έλαβαν την απόφαση αυτή κατά τη διάρκεια ενός τετ α τετ στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

παραιτήθηκε και πλέον οΕμάνουελ Μακρόν είναι σε αναζήτηση νέου Πρωθυπουργού. Όπως αναφέρει η Le Figaro, ο Πρόεδρος και ο επικεφαλής της Κυβέρνησης έλαβαν την απόφαση αυτή κατά τη διάρκεια ενός τετ α τετ στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση