GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάμερες στα κράνη και τις στολές των αστυνομικών – Πώς θα γίνεται η καταγραφή των επιχειρήσεων

"Ζωντανή" εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων θα δίνουν από τον Σεπτέμβριο συγκεκριμένα στελέχη των ΜΑΤ, της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» και ...

"Ζωντανή" εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων θα δίνουν από τον Σεπτέμβριο συγκεκριμένα στελέχη των ΜΑΤ, της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» και της ΟΠΚΕ, τα οποία θα έχουν στο κράνος ή στη στολή τους… action cameras. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται η καταγραφή των κινήσεων ομάδων που έρχονται σε αντιπαράθεση ή συμπλοκή με στελέχη των συγκεκριμένων αστυνομικών υπηρεσιών, αλλά και τον έλεγχο των επιχειρησιακών ενεργειών που προβαίνουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που τις στελεχώνουν.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις λειτουργίας τους και θα ακολουθήσει η προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Ο διαγωνισμός προμήθειας και η χρησιμοποίηση των action cameras ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Επιδίωξη είναι οι αρμόδιες Αρχές να έχουν σαφή και live εικόνα από το επιχειρησιακό πεδίο των ενεργειών αστυνομικών αλλά και του περιστατικού που καλούνται να διαχειριστούν.

Το είδος, οι διαστάσεις και οι δυνατότητες των μικροκαμερών καταρτίζονται από ειδική επιτροπή που θα καθορίσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Το ιδανικό, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, είναι να φορούν όλοι οι αστυνομικοί αυτών των αστυνομικών υπηρεσιών κάμερες, ωστόσο φαίνεται πως επικρατεί η άποψη πως θα τις φέρουν οι επικεφαλής ή συγκεκριμένος αστυνομικός κάθε διμοιρίας ή ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση