GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διευκρινίσεις Παπαδόπουλου για τα περί παρεμβάσεων τη Δικαιοσύνη: Αναφερόμουν στους εν γένει πολιτικούς

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος το πρωί μιλώντας στα "Παραπολιτικά FM&quo...

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος το πρωί μιλώντας στα "Παραπολιτικά FM" για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης άφησε σαφείς αιχμές για το κόμμα του και κάποιους υπουργούς για να έρθει το απόγευμα να προχωρήσει σε διευκρινίσεις.

«Πρέπει να σεβαστούμε οι πολιτικοί την ανεξαρτησία της. Υπήρχε επηρεασμός από κάποιους από μας που ήθελαν μια πιο γρήγορη πορεία της δικαιοσύνης προς αυτά που νόμιζαν και είχαν και εδώ αυταπάτες, ότι θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν. Υπήρξε επιχείρηση επηρεασμού αλλά τα πρόσωπα της δικαιοσύνης δεν πρέπει να υπακούουν σε εντολές πολιτικών. Ό,τι και να έλεγε ο Παπαγγελόπουλος δεν είχε καμία υποχρέωση ο δικαστικός που τον άκουγε να τον υπακούσει. Και αυτό ισχύει φυσικά και για όλους τους υπουργούς», ήταν μεταξύ άλλων η δήλωση του κ. Παπαδόπουλου το πρωί στα "Παραπολιτικά".

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος άσκησε κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα για τη φράση του περί ελέγχων των αρμών της εξουσίας. «Είδατε και το ζήτημα περί αρμών της εξουσίας που είπε ο Αλέξης Τσίπρας συζητήθηκε πολύ στα όργανα μας. Ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε ότι έφαγε και πολλές σφαλιάρες για αυτή την άποψη περί αρμών της εξουσίας. Για να σας το πω και λίγο ιδεολογικά, οι αρμοί της εξουσίας κατέχονταν για πάρα πολλές δεκαετίες από το σοβιετικό σύστημα και όμως το σοβιετικό σύστημα κατέρρευσε και ας είχε τους αρμούς της εξουσίας. Γι’ αυτό το θέμα είναι οι ιδέες και πόσο αυτές επηρεάζουν τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας», είπε και συνέχισε: «Οι αρμοί της εξουσίας έχουν την ανεξαρτησία τους και την ιδιαιτερότητα τους και δεν πρέπει η κυβέρνηση και οι πολιτικοί να προσπαθούμε να ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας αυτό είναι λαθεμένη προσέγγιση».

Για να έρθει το απόγευμα ο βουλευτής με δήλωσή του να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε. «Σε πρόσφατες συνεντεύξεις μου (ΣΚΑΙ 29/6, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 30/6) μεταξύ άλλων διαπιστώσεων για τη 'μη ποδοσφαιροποίηση' της πολιτικής, καυτηρίασα την αθέμιτη παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη - κορυφαίου υπουργού της Κυβέρνησης της ΝΔ - στη Δικαιοσύνη, με προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς. Οι δηλώσεις του αυτές οδήγησαν και την ηγεσία του Αρείου Πάγου να απαιτήσει σεβασμό της Δικαιοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Προφανώς το 'κάποιοι από εμάς' που ανέφερα αφορούσε εν γένει στους πολιτικούς, που είχα προαναφέρει στην προηγούμενη πρόταση και φωτογράφιζε τον κ. Γεωργιάδη, τον οποίον κατονόμασα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έσπευσαν να ερμηνεύσουν κακόβουλα κάποια ΜΜΕ, κόβοντας το σημείο στο οποίο είχα αναφερθεί στον κ. Γεωργιάδη. Για αυτόν τον λόγο και τόνισα ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί να εκπληρώσει το σημαντικό ρόλο της και οι υπουργοί να μην ενδίδουν στον πειρασμό να παρέμβουν.Αυτά προς άρση παρεξηγήσεων…".

Να σημειωθεί, βέβαια, πως στη συνέντευξή του στα "Παραπολιτικά", ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στον Πάνο Καμμένο. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι ήταν λάθος μετά τη συμφωνία των Πρεσπών ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί υπουργός Άμυνας τον Πάνο Καμμένο ο οποίος έπαιρνε πρωτοβουλίες που ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση