GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Νόμπελ του Ομπάμα θέλουν οι Κουβανοί;

Παρέμβαση με αφορμή το αίτημα για απόδοση του Νόμπελ Ειρήνης στους γιατρούς της Κούβας Το τελευταίο διάστημα έχει...

Παρέμβαση με αφορμή το αίτημα για απόδοση του Νόμπελ Ειρήνης στους γιατρούς της Κούβας
Το τελευταίο διάστημα έχει...
ξεκινήσει μία πρωτοβουλία υποστήριξης και αναγνώρισης  του έργου των γιατρών της Κούβας, στην εποχή της κρίσης του Κορονοϊού, με βασικό αίτημα να τους απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τα...
μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βρήκε αμέσως μεγάλη ανταπόκριση στους Έλληνες φίλους της Κούβας λόγω και του διαχρονικού αισθήματος φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς και στα αντιιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά.
Πάνω σε αυτή την προσπάθεια, εμείς ως αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου Αντιιμπεριαλιστικου μετώπου και της διεθνής πάλης των λαών, που συγκαταλέγεται  και το αίτημα για την άρση του εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα,  παρά την αναγνώριση στο έργο και της προσπάθειας των ανθρώπων που τρέχουν αυτό το εγχείρημα, θεωρούμε πως πρέπει να κάνουμε δημόσια γνωστή την απόλυτη αντίθεσή μας σε αυτή την πρωτοβουλία και την σοβαρή προβληματική του αιτήματος που βάζει.
Διότι δεν μπορούμε να λέμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό ενός λαού αναγνωρίζοντας παράλληλα το ξέπλυμα των σφαγέων ενός άλλου.
Και αυτό προκύπτει από το ίδιο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο είναι επιτομή του ξεπλύματος των Ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων και αυτών που τα έχουν διαπράξει. Είναι ένα βραβείο που έχει δοθεί σε φονιάδες και δυνάστες των λαών με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας του να έχει πάρει χαρακτήρα αγιοποίησης δολοφόνων.
Άνθρωποι βραβευμένοι με Νόμπελ Ειρήνης που ευθύνονται για επαίσχυντα εγκλήματα όπως ο Χένρι Κίσσινγκερ και ο Μπάρακ Ομπάμα ή Ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποκαλύψει εδώ και χρόνια την πραγματική χρησιμότητα αυτού του βραβείου. Ένα βραβείο, στο οποίο μέχρι και το ΝΑΤΟ έχει προταθεί για να το πάρει.
Ιδιαίτερα σε ότι μας αφορά σαν δίκτυο φίλων της Παλαιστίνης, το βραβείο Νόμπελ είχαν την «τιμή» να το πάρουν οι μεγαλύτεροι σφαγείς της Παλαιστίνης και του παλαιστινιακού λαού. Άνθρωποι όπως ο ο Γιτζάκ Ράμπιν, ο Σιμόν Πέρες και ο χασάπης του Ντέιρ Γιασσίν, ο Μεναχέμ Μπέγκιν
Ο χαρακτήρας του βραβείου έχει αποκαλυφθεί και αναδεικνύει διαχρονικά τη σκοπιμότητά του, όσον αφορά τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Με βάση αυτή την πραγματικότητα είναι αυτονόητο πως ως συλλογικότητα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, δεν γίνεται παρά να σταθούμε απέναντι σε όποια προσπάθεια προσπαθεί να δώσει αναγνώριση, αξία και υπόσταση στο Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και να τη καταγγείλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Είναι αυτονόητο πως δεν γίνεται να δώσουμε σε καμία περίπτωση αναγνώριση στο ξέπλυμα σε αυτούς που προκάλεσαν τις σφαγές στο Ντέιρ Γιασσίν, σε αυτούς που προκάλεσαν σφαγές σαν αυτή στο χωριό Κανά του Λιβάνου, σε αυτούς που δημιούργησαν την Αλ Νάκμπα και που προκάλεσαν την βίαια καταστολή του παλαιστινιακού λαού.
Στεκόμαστε στο πλευρό του ηρωικού κουβανικού λαού που αντιστέκεται σθεναρά στον Ιμπεριαλισμό, στεκόμαστε στο πλευρό κάθε προσπάθειας στην στήριξη του αγώνα για να σταματήσουν οι κυρώσεις κατά της Κούβας. Δεν μπορούμε να το κάνουμε όμως όταν αυτό γίνεται μέσω της αναγνώρισης των μακελάρηδων της ανθρωπότητας.
Χρέος κάθε Αντιιμπεριαλιστή είναι να απαξιώσει με κάθε μέσο και τρόπο τον θεσμό του Νόμπελ Ειρήνης και όχι να το επικαλείται σε μία τακτική που τελικά τους μόνους που βοηθάει είναι τους Ιμπεριαλιστές και τους σχεδιασμούς τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση