GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Μπογδάνος και Κασιδιάρης ξεδίπλωσαν το δηλητήριο του μίσους - Τι απαντά ο βουλευτής

Πυρά κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για την παρουσία του "στη ρατσιστική συγκέντρωση δήθεν αγανακτισμένων στην πλατεία Βικτωρίας&qu...

Πυρά κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για την παρουσία του "στη ρατσιστική συγκέντρωση δήθεν αγανακτισμένων στην πλατεία Βικτωρίας", χθες, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός σημειώνει πως “στην Πλ. Βικτωρίας συναντήθηκαν ο ακροδεξιός λαϊκισμός που επί χρόνια καλλιεργεί η ΝΔ στο προσφυγικό με το εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής σε όποιο όνομα ή εκδοχή του. Μπογδάνος και Κασιδιάρης δίπλα-δίπλα, ξεδίπλωσαν όλο το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού που η ελληνική κοινωνία ουδέποτε υιοθέτησε. Ακροδεξιά και ναζισμός πορεύτηκαν μαζί απόψε στο κέντρο της Αθήνας και οι μάσκες που φορούσαν δεν ήταν αρκετές για να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο”.
Στη συνέχεια, ο κ. Ψυχογιός ασκεί κριτική και στην κυβέρνηση “που συνεχίζει να εξαθλιώνει κατατρεγμένους και να εμπαίζει τις τοπικές κοινωνίες, επενδύει συνειδητά στον κοινωνικό αυτοματισμό θέλοντας να στρέψει τους άνεργους, τους ‘σε αναστολή’, τους μικρομεσαίους που θα κλείσουν ή θα χάσουν το σπίτι τους, απέναντι στους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους” και την κατηγορεί ότι “αντί να εφαρμόζει ένα σχέδιο στέγασης σε αξιοπρεπείς δομές με ευρωπαϊκά κονδύλια, επιλέγει το "χάος" οδηγώντας αναγνωρισμένους πρόσφυγες στο δρόμο, αδιαφορεί για την τοπική κοινωνία και εκθέτει τη χώρα ανεπανόρθωτα, όπως έγινε πρόσφατα με την κατακραυγή των αρμόδιων Υπουργών ως ‘ακροδεξιών’ στο Ευρωκοινοβούλιο. Και όλα αυτά εφαρμόζοντας ακραία καταστολή για να τρομοκρατήσει όσους και όσες διαδηλώνουν και διεκδικούν, καλύπτοντας για ακόμα μια φορά βουλευτές της που σπέρνουν ανενόχλητοι τα πιο σκοτεινά ένστικτα τορπιλίζοντας την κοινωνική συνοχή και ενεργοποιώντας μετεμφυλιακά σύνδρομα απέναντι στην Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις”.
Καταλήγοντας, στη δήλωσή του επισημαίνει πως “στρέφονται όμως στην ουσία απέναντι στον ελληνικό λαό που εν μέσω κρίσης αποτέλεσε παράδειγμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης για όλο τον κόσμο και που θα τους δώσει για μια ακόμα φορά την απάντησή του”.
Ο ίδιος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter πως “θα είμαι στο δρόμο της Αθήνας όποτε οι ισλαμολάγνοι μπάχαλοι απειλούν τους συμπολίτες μου, όποτε μια νόμιμη συγκέντρωση απειλείται από μια παράνομη αντισυγκέντρωση. Θα είμαι στο δρόμο ως βουλευτής της μεγάλης ΝΔ κι ας βρυχάται από δίπλα και το φάντασμα του Χίτλερ. Συνηθίστε το!”.


Σε άλλη δημοσίευση, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφέρει πως: “Η χώρα κι οι πολίτες χόρτασαν από πολιτικές σνομπαρίες και υποκρισία. Δεν διστάζουμε να βγούμε στο δρόμο και να (τ´)ακούσουμε, δεν παραχωρούμε την Αθήνα στα άκρα, δεν δεχόμαστε κριτική από συριζαίους συνεργάτες των ναζί στο δημοψήφισμα και στη βουλή. Παρόντες δίνουμε λύσεις”.


Για το θέμα ερωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ερωτώμενος εάν "αποδοκιμάζει η κυβέρνηση την παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου σε συγκέντρωση αντιμεταναστευτικού χαρακτήρα, χθες το βράδυ, στην πλατεία Βικτωρίας; Και που, μάλιστα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε στο ίδιο μπλοκ διαδηλωτών με τον κ. Κασιδιάρη;", ο Στέλιος Πέτσας απάντησε: "Δεν το βλέπουμε έτσι. Βλέπουμε δύο εκδηλώσεις. Ποια ήταν η αντιδιαδήλωση; Το αφήνω σε εσάς να το κρίνετε. Από εκεί και πέρα, ένας βουλευτής μπορεί να συμμετέχει, φαντάζομαι, όπως όλοι νομίζω αποδεχόμαστε, σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, αν το επιθυμεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση