GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο καθηγητής Κώστας Υφαντής για την Αγία Σοφία: Δεν υπάρχει γυρισμός στην απόφαση του Ερντογάν - ΒΙΝΤΕΟ

«Θεωρώ δεδομένο ότι στις 24 Ιουλίου θα γίνει η προσευχή στην Αγία Σοφία», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο καθηγητής το...

«Θεωρώ δεδομένο ότι στις 24 Ιουλίου θα γίνει η προσευχή στην Αγία Σοφία», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο καθηγητής του πανεπιστημίου «Καντίρ Χας» της Κωνσταντινούπολης, Κώστας Υφαντής μία μέρα μετά το προκλητικό διάγγελμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν μπορούμε να λέμε ότι ο Ερντογάν μας αιφνιδίασε, το είχε προαναγγείλει. Όποιος παρακολουθεί το θέμα, ξέρει πως υπήρχε από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας μία συστηματική προσπάθεια για να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας», είπε ακόμη ο κ. Υφαντής, ο οποίος σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάτι που να μπορεί να σταματήσει τον Ερντογάν για να μην υλοποιήσει την απόφασή αυτή ήταν ξεκάθαρος.

«Η εκτίμηση μου είναι πως δεν υπάρχει γυρισμός στην απόφαση για την Αγία Σοφία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υφαντής, ο οποίος, μάλιστα, υποστήριξε πως ακόμη και αν ο Ερντογάν φύγει από την ηγεσία της Τουρκίας και αλλάξουν πρόσωπα, πολύ δύσκολα η Αγία Σοφία θα γίνει ξανά μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση