GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Τι ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες

Νέα μεγάλη δημοσκόπηση για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του Open πραγματοποίησε η Alco με τη διαφορά στην απλή πρόθεση ψήφου ανάμεσα ...

Νέα μεγάλη δημοσκόπηση για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του Open πραγματοποίησε η Alco με τη διαφορά στην απλή πρόθεση ψήφου ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει διψήφια.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 35,8%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,5%, στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 5,4% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται Ελληνική Λύση με 2,9% και ΜέΡΑ 25 με 2,7%. Η Πλεύση Ελευθερίας λαμβάνει 1%, άλλο κόμμα 3,7%, το λευκό 1,8%. Επίσης το 8,5% τάσσεται υπέρ της αποχής, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 12%. Όσο για την πρόθεση ψήφου στα έγκυρα, η ΝΔ συγκεντρώνει 39,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 24%, στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ ακολουθεί με 5,2%, ενώ Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνουν 3,2% και 3% αντίστοιχα. Στο 1,1% είναι το ποσοστό της Πλεύσης Ελευθερίας, το άλλο κόμμα λαμβάνει 4,1% ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 13,5%.
Στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 49%, ενώ ο Αλέξης Τσίπας βρίσκεται στο 21%. Κανένας από τους δύο απαντά το 25%, ενώ 5% είναι στο «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Στο ερώτημα που αφορά τις θετικές και αρνητικές γνώμες των πολιτών σχετικά με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 55% θετικές γνώμες, ενώ το 34% έχει αρνητική άποψη. Ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 31% θετικές γνώμες και 57% αρνητικές. Η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει 26% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 22% θετικές γνώμες και 53% αρνητικές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος 10% θετικές γνώμες και 72% αρνητικές. Τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης λαμβάνει 18% θετικές γνώμες και 63% αρνητικές.
Παράλληλα στο ερώτημα για το «τι σας ανησυχεί περισσότερο, ο υγειονομικός κίνδυνος από το άνοιγμα του τουρισμού ή η ύφεση στην οικονομία», το 64% απαντάει η ύφεση και το 31% ο υγειονομικός κίνδυνος.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:







Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση